Afşin Devlet Hastanesi, doktor eksiğinin üst düzeye çıkması nedeniyle sancılı günler geçiriyor.

5 Milyon 100 bin TL'ye Devlet Hastanesinin ek binasıyla Afşin halkına daha iyi hizmet etmesi beklenen Afşin Devlet Hastanesi ihtiyaca cevap veremiyor. Fiziki yeterliğin fazlasıyla sağlandığı hastanesinin doktor eksikliği vatandaşları mağdur ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın 137 yataklı devlet hastanelerine belirlemiş olduğu norm kadro sayısı 40 olmasına rağmen Afşin Devlet Hastanesi sadece 22 uzman hekimle 83 bin nüfuslu ilçemize hizmet etmeye çalışıyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yok!

Bölgemizde bulunan termik santrallerden dolayı akciğer ve solunum rahatsızlıklarının had safhaya çıktığı Afşin'de göğüs hastalıkları uzmanı 1 yıldır yok.

Kömürlü termik santralinden havaya salınan ve bazen saçtan da ince olan partikül maddeler (PM), sürekli maruz kalındığında kalp-damar, solunum sistemi hastalıkları, kalp krizi, astım, akciğer kanseri ve çocuklarda akut solunum sistemi enfeksiyonları ve ölüm riskini artırıyor. Buna rağmen Afşin Devlet Hastanesi'nde 1 yıldır göğüs hastalıkları bölümünde doktor bulunmuyor.

Gidenin Yeri Dolmuyor!

2014 yılında 36 olan uzman sayısı Devlet Hastanesinin giden doktorların yerine tekrar gelmemesinden dolayı uzman 22 uzmanla hizmet verme gayreti içerisinde. Günde yaklaşık bin 100 hasta sayısına ulaşan hastanenin doktor eksiği, hastaların tedavisine cevap veremiyor.

Bazı Polikliniklerde Uzman Doktor Yok!

84 bin nüfuslu Afşin'de, Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Cildiye Uzmanı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Biyokimya ve Mikrobiyoloji Uzmanı bölümlerinde doktor bulunmamakta.

Devlet Hastanesinde, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları Uzmanı ve Radyoloji Uzmanı 1 tane olması dolayısıyla hastalara cevap verememekle birlikte Afşin'deki vatandaşların çevre ilçelere giderek tedavi olmasına yol açıyor. Bu bölümlere geçici görevlendirmelerle doktor gönderilmesine rağmen ihtiyaca cevap veremediği öğrenildi. Son yapılan atamalarda tayini çıkan nöroloji uzmanın ise yerinin dolup dolmayacağı merak konusu.

Hastanede Sağlık Komisyonu Kurulamıyor

Doktor eksiklikleri Afşin Devlet Hastanesi'nde,  işe girişte, ehliyet alırken, özürlülük derecesi belirten rapor ve silah ruhsatı raporu için oluşturulan Sağlık Kurulu Komisyonu toplanamıyor. Afşinli vatandaşlar ihtiyacı olan raporu almak için başka ilçelere gitmek zorunda kalıyor.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi