Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi gezici kan bağış tırı, Afşin'de vatandaşlardan 150 ünite kan bağışı topladı.

“Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can” sloganı ile Afşin Belediyesi yanında 2 gün boyunca kan bağışı standı açan Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi Gezici Tırı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

"Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can" sloganı ile Afşin Belediyesi yanında 2 gün boyunca kan bağışı standı açan Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi Gezici Tırı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 Afşin'de vatandaşların, kan bağış konusunda son derece duyarlı davrandığını ifade eden Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, bölge halkının kan bağışı kampanyasına duyarlı olduklarını belirterek Kızılay'a destek verildiğini söyledi.

Kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirten yetkililer, "Afşin'de, Kızılay kan bağışı tırımızı getirdik ve 2 gün boyunca duyarlı vatandaşlarımızın kan bağışlarını topladık. Kan bağışı noktasında ilgiyle karşılandığımız Afşin'de, bağışta bulanan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Duyarlı vatandaşların bağışlamış olduğu bir ünite kanın, 3 vatandaşın hayatının kurtulmasına vesile olabildiğine değinen uzmanlar, " Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi olarak düzenli olarak Kahramanmaraş ve ilçelerimize giderek açtığımız stantlarımızda vatandaşlarımızın kan bağışlarını kabul ediyoruz. Günümüzde tıbbın da ilerlemesiyle kan bağışıyla sadece ihtiyaç sahibi kişilerin kan ihtiyacı değil, birçok hastalıklarının da tedavisi sağlanabiliyor. Bu yüzden yapılacak kan bağışları çok önemli. Bağış yapılan kan, kısa sürede bağışçı vücudunda yenilenir, yapılan bağışla ilgili herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz" açıklamasında bulundu.

Kan bağışında bulunan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ise, "Kanın kaynağı sadece insandır ve hayati bir öneme sahiptir. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir. Çünkü kan, hayattır. Türk Kızılayının kan taleplerine cevap verebilmesi için stoklarında her zaman yeterli miktarda kan bulunması lazım. Vatandaşlarımıza bu konuda duyarlı davranmalarını rica ediyorum ve herkesi kan vermeye davet ediyorum." dedi.

Kan bağışlayan vatandaşlara Kızılay tarafından çeşitli yiyecek ikramları yapıldı.

Editör: Haber Merkezi