Afşin Sağlık Yüksekokulu hemşirelik bölümü öğrencileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Afşin Gençlik Merkezi, Şanlıurfa'nın Halileye ilçesine bağlı Uluhan Köyü'nde üniversiteyi kazanan ilk kız öğrenci olan Fatma Çakır'ın köyündeki maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için 'Vefa Köprüsü' adıyla yardım kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında toplanan yardımlar Uluhan Köyü ziyaret edilerek 800 öğrenciye hediye edildi.

Afşin Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Seven, “ Üniversitemiz üçüncü sınıf hemşirelik bölümü öğrencilerimizin gönüllülük dersi kapsamında başlattığı yardım kampanyası ile birçok öğrencimize ulaşma fırsatı bulduk. Projede emekleri bulunan Mahinur Özkul, Selcan Sonar, Fatma Çakar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu

Fatma Çakır’ın üniversiteyi kazanarak örnek biri halinde geldiğini ve köyünde eğitim devrimi gerçekleştirdiğine değinen Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Afşin'de başlatılan Vefa Köprüsü projesiyle Şanlıurfa'nın bir köyündeki öğrencilerin kalbine dokunduklarını söyledi.

Fatma Çakır'ın başarı hikayesine köyünde yaşayan öğrencilere destek olarak yardımcı olmak istediklerini ifade eden Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, “Afşin Gençlik Merkezi olarak birçok sosyal sorumluk projemiz oluyor. Fakat bu başlattığımız bir kampanya bizim içinde çok anlamlı oldu. Bir köyde ilk defa üniversite kazanan bir kız çocuğu var. Bunu biz karşılıksız bırakmak istemedik. Afşin Gençlik Merkezi ile Afşin Öğrenci Yurdundaki öğrencilerimizle birlikte harekete geçtik ve Şanlıurfa'nın Halileye ilçesine bağlı Uluhan Köyü'nde üniversiteyi kazanan ilk kız öğrenci olan Fatma Çakır'ın köyündeki maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak, bu köyden onlarca Fatma Çakır çıkması kitap ve giyim yardımı topladık. Gönüllü öğrencilerimizle birlikte Uluhan Köyüne giderek 800 öğrenciye bu yardımı ulaştırdık. Öğrencilerimizin gözündeki ışığı ve sevinci gördük. İnşallah önümüzdeki yıllarda da birçok kız öğrencimiz üniversite hayallerine kavuşacak. Fatma Çakır köyünde eğitim devrimi gerçekleştirdi ve güzel bir örnek oldu.” açıklamasında bulundu.

Sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini ifade eden Arslan, “Köy okullarında öğrenim gören öğrencilerimizi desteklemek, faydalı olmak ana amacımız. Gönüllü gençlerimizin temin ettiği ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını en faydalı noktalara ulaştırıyoruz. Bu kampanyamızda ayrıca 100 koli gıda yardımı temin edildi ve maddi durumu iyi olmayan onlarca aileye ulaştırıldı. Afşin’de toplanan yardımların Şanlıurfa’nın Uluhan Köyüne ulaştırılmasında bize destek olan Afşin Belediyemize, gönüllü gençlerimizin emekleri ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi