Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dövizlerinizi bozdurun' çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına Afşinli vatandaşlardan da destek geldi.

Afşin'de esnaflar, döviz bozdurma kampanyasına destek olmak adına ilginç kampanyalar düzenlemeye başladı.

'Eskiden dolar mı vardı' diyerek kampanyaya destek olan erkek kuaförü Yusuf Kaya, 300 Dolar veya Euro bozdurup makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz saç ve sakal tıraşı yapıyor.

- 300 Dolar'a saç-sakal tıraşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonucu Afşin'de farkındalık oluşturmak adına bu kampanyayı başlattıklarını ifade eden Yusuf Kaya, " Kahramanmaraş ve Afşinli esnaflar olarak bizlerde, ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunları bozmak için dolara hayır diyoruz. Eskiden dolar mı vardı? Hayır. Ülkemizin Cumhurbaşkanı bizlere böyle bir çağrıda bulunmuş. Bizlerde elimizden geldiğince Cumhurbaşkanımızın davetini geri çevirmiyoruz ve döviz bozdurma kampanyasına destek olmak için böyle bir kampanya yürütüyoruz. 300 Dolar veya Euro üzeri döviz bozdurup dekontunu getiren vatandaşlarımıza saç sakal tıraşı bizden." diye konuştu.

- 10 bin Dolar'a ücretsiz düğün veya nişan

Afşin'de düğün organizasyonu ve düğün salonu işletmeciliği yapan Aytekin Özgül ise, 10 bin Dolar bozdurup dekontunu getiren vatandaşlara ücretsiz düğün yapma sözü verdi.

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Aytekin Özgül, " 15 Temmuzda, tankla, tüfekle ve birkaç satılık askerle gerçekleştirilemeyen darbeyi bu defa ekonomik kriz yoluyla yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dolarları bozdurun çağrısı üzerine böyle bir kampanya yapmak istediğini belirten Özgül, konuşmasına şöyle devam etti:

" Ülkemizin üzerinde oynanan parasal oyunu bozmak adına vatandaşlarımız dövizlerini bozduruyor. Bizde bir farkındalık oluşturmak adına vatandaşlarımıza, 10 bin Dolar veya EURO bozdurup dekontunu getiren müşterilerimize düğün salonumuzda dilediğiniz tarihte, bütün masraflar bizden olmak üzere, düğün veya nişan yapma sözü verdik. Ülkemiz ve memleketimiz adına bunu yapmak istedik. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olursa, 15 Temmuz'da olduğu gibi yine bu oyunu halk olarak bozarız. Bu vatan hepimizin ve topraklar üzerinde ebedi kalmak adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız"

- Kuyumcular hareketli

Afşin'deki kuyumcularda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dövizlerinizi bozdurun' çağrısı sonrası döviz bozdurma işlemlerinde hareketlilik yaşanıyor.

Döviz bozduran vatandaşların altın aldığını ifade eden Kuyumcu Namık İnal, " Cumhurbaşkanımızın çağrısının ardından Afşin'de vatandaşlarımız yoğun bir şekilde döviz bozduruyor. Birçok müşterimiz kampanya destek için dövizleri ellerinden çıkarttıklarını ifade ediyor. Vatandaşlar hem ellerindeki dövizleri bozduruyor hem de bozdurdukları döviz karşılığı altın alıyor. Bu şekilde giderse Dolar'ın düşüşe geçeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi