Afşin'de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen yaz spor okulunun açılışı yapıldı.

Afşin'de bu yıl 6 spor branşında, 660 öğrencinin eğitim göreceği yaz spor okulu için Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde açılış töreni düzenlendi. Törende, öğrencilerin spor okulunda kullanılacak spor malzemeleri dağıtıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven törende yapmış olduğu konuşmada, sporun, çocukların beden ve ruh gelişimi açısından önemli bir görevi olduğunu söyledi.

Yaz spor okulları sayesinde çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durarak spora yönlendiğini dile getiren Başkan Güven, "Geçtiğimiz hafta Afşin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğümüzün SODES Projesi kapsamında öğrencilerimize malzeme desteği sağlanmıştı. Yine bugün burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz spor okulları öğrencilerine malzeme desteği için ve yaz spor okullarının açılışı için bir araya geldik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza beden ve ruh gelişimlerinde önemli olan sporu çocuklarımıza en doğru bir şekilde aktarmaktı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz de bu kapsamda tüm il genelinde yaz spor okullarını hem Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hem Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tüm il genelinde yaz spor okullarındaki öğrencilere gerekli desteği sağlamakta. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan hizmet çok güzel. Afşin’deki branşların artmasını istiyoruz. Afşin yeni açılacak olan dalları kolaylıkla doldurabileceğine inanıyorum. Afşin’de bu potansiyelimiz var. Hizmetlerinden başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Afşin İlçe Milli Eğitim ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş'ta 40 binden fazla öğrenciye spor faaliyeti sağladıklarını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, " Bu yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okullarının 15. Yılını yaşıyoruz. Her sene öğrenciler bu yaz okullarına kayıt oluyor. Kahramanmaraş geçen yıl Türkiye’de 40 bini aşkın öğrenciye spor faaliyeti sağlaması nedeniyle üçüncü oldu. Ama yeterli değil Kahramanmaraş’ımızın 1. Sırada yer alması gerekiyor. Artık bu zamanda her öğrencimizin bir spor dalıyla, bir sanat dalıyla uğraşması gerekiyor. Sporla ve sanatla uğraşan öğrenciler hem kendiyle barışık hem çevresiyle bir birey oluyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un selamını getirdim. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak kapalı spor salonları, kütüphaneler, gençlik merkezleri, halı sahalar gibi hizmetlerimiz çocuklarımızı, gençlerimizi spora yönlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Tabi Afşin Belediyemizle de istişare içerisinde. Paylaşmayı öğrenen, arkadaş gruplarını geliştiren, kendine güven duyan kısacası toplumla içli dışlı bireyler yetiştirmek en büyük hedefimiz. " diye konuştu.

Afşin'in sporcu şehri olduğunu dile getiren Kabakçı, " Afşin sporcularıyla bayrağımızı göndere gururla kaldıran memleketimizdir. Biliyorsunuz ki Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi geçmişte değerli güreşçiler yetiştirdi. İnşallah yine, güreş, voleybol, futbol, yüzme gibi branşlarımızda da başarı gösterir. Kahramanmaraş’ımızda 16 dalda yaz spor okulu hizmeti sağlıyoruz. İstiyoruz ki her yerde spor yapanın sayısını çoğalmamız, herkesin kendi alanında spor yapmasını sağlamak gerekiyor. Bunun için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz öğrencilerimize gerekli desteği gösteriyor. Bugünde Afşin ilçemizde malzeme desteğimizi sağlayacağız. Hep birlikte çalışarak sağlıklı ve kendine güvenen nesiller yetiştireceğiz. " ifadelerine yer verdi.

Yaz spor okulundaki öğrencilere sporun tüm güzelliklerini aktarama gayreti içerisinde olacaklarını dile getiren Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Asef Arslan ise, " Spor yaz okullarının çocukların gelişimi açısından önemli. Buradaki amaç sadece öğrencilerimize kılık kıyafet konusunda destek sağlamak değil.  Aynı zamanda siz anne ve babalar için dünyanın en önemli değerleri olan evlatlarımızı hem bedensel terbiye hem de edep, ahlak konusunda paylaşmayı, hoş görüyü bilen bireyler olarak yetiştirmeye gayret sarf edeceğiz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, Afşin Milli Eğitim Müdürlüğüne, Afşin Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyor, siz gençlerimize hayırlı istikballer diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen spor malzemelerinin dağıtımı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi