Afşin'de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığınca hayata geçirilen sistem sayesinde, belediye ve özel halk otobüslerinde nakit para kullanımı sona erdi. Ulaşım "Kahraman Kart" ile sağlanacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kart uygulamasının başlaması ile birlikte toplu ulaşım araçlarında nakit binişler 2 Temmuz itibariyle sona erdi. Vatandaşlar şehir içi toplu ulaşım kullanımına Kahraman Kart ile devam ediyor.

Vatandaşlar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Afşin Ek Hizmet Binasında, Kahraman Kart başvurusunda bulunarak şehir içi ulaşım araçlarını kullanmaya devam edecek.

Afşin Belediyesi arkasında hizmet veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Afşin Ek Hizmet Binasında Kahraman Kart işlemlerinin yapıldığını dile getiren Kahraman Kart Kişiselleştirme Görevlisi Ömer Yalçınöz, 2 Temmuz 2018 itibariyle şehir içi toplu taşıma araçlarında kartlı sisteme geçilerek, nakit para kullanımının sona erdiğini belirtti.

Şehir içi toplu ulaşım kullanan vatandaşların mağdur olmaması için Kahraman Kart almaları konusunda uyaran Yalçınöz, "Afşin'de daha huzurlu ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlanması için Kahraman Kart uygulamasına geçildi. Vatandaşlarımız Afşin Belediyesi arkasındaki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Afşin Ek Hizmet Binası'na gelerek buradan Kahraman Kart başvurusunda bulunabilir. Yeni sistem, şoförlerimizin trafikte dikkatinin dağılmaması ve zaman kayıplarını önleme amaçlıdır. Vatandaşlarımız kartlarını 10 lira kart ücreti ile 1 adet vesikalık fotoğraf ile anında alabilirler. 65 yaş üstü, şehit yakınları, gazi ve yakınları yakınları şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanabilecek. " diye konuştu.

Kahraman Kart, Afşin Belediyesi ve Atatürk Parkı arkasındaki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Afşin Ek Hizmet Binası'nın yanı sıra Atılım Kitap Kırtasiye ve Foto Saray'dan temin edilebiliyor.

Kahraman Kart için gerekli belgeler ise şunlar:

Tam Sivil: Belge gerekmiyor

65 Yaş ve Üzeri: Kimlik fotokopisi, Son 6 Ayda Çekilmiş 1 Adet Fotoğraf

Engelli: Engelli Raporu Fotokopisi, : Kimlik fotokopisi, Son 6 Ayda Çekilmiş 1 Adet Fotoğraf

Öğrenci: (İlkokul, Ortaokul, Lise) : Kimlik fotokopisi, Son 6 Ayda Çekilmiş 1 Adet Fotoğraf

Üniversite İçin: Öğrenci Belgesi, Kimlik fotokopisi, Son 6 Ayda Çekilmiş 1 Adet Fotoğraf

Açık Öğretim Lise İçin: Öğrenci Belgesi, Sigorta Tescil Kaydı, İş Yeri Unvan Belgesi, Kimlik fotokopisi, Son 6 Ayda Çekilmiş 1 Adet Fotoğraf

Şehit Yakını: Şehit Yakınlık Belgesi, Kimlik fotokopisi, Son 6 Ayda Çekilmiş 1 Adet Fotoğraf

Gazi ve Gazi Yakını: Gazilik Belgesi veya Gazi Yakınlık Belgesi, Kimlik fotokopisi, Son 6 Ayda Çekilmiş 1 Adet Fotoğraf

Emniyet görevlisi: Görev Yeri Belgesi, Kimlik fotokopisi, Son 6 Ayda Çekilmiş 1 Adet Fotoğraf

Jandarma görevlisi: Görev Yeri Belgesi, Kimlik fotokopisi, Son 6 Ayda Çekilmiş 1 Adet Fotoğraf

Jandarma, Emniyet Personeli, Gazi, Şehit ve Gazi Yakınları, 65 Yaş Üstü ücretsiz.

Kullan At Biletleri 5 TL

Öğrenci 1.35, Sivil, 1.75

Editör: Haber Merkezi