20 Bin 500 Öğrenci

Karne Sevinci Yaşadı

Afşin'de, anaokulu, ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören yaklaşık 20 bin 500 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının son ders zili çaldı.

2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Afşin'deki öğrenciler, okullarda düzenlen karne dağıtım töreninde karnelerini alarak 93 günlük yaz tatiline girdi.

Afşinbey İlk ve Ortaokulu'nda düzenlen 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Kapanış Programı'na katılan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, karne alan öğrencileri tebrik ederek, eğlenceli ve güzel bir tatil geçirmelerini diledi.

Öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan İlçe Milli eğitim Müdürü Turan, " Alınan bu karneler öğrenicilerimizin durumunu gösterdiği kadar velilerin de durumunu göstermektedir. Bu yüzde karnesinde zayıf olan öğrencilerimize velilerimiz yüklenmesin. Çünkü alınan bu karneler aynı zamanda velilerimizin.  Velilerin çocuklarına gerekli ilgi ve alakayı gösterdiği takdirde olumuz karne notlarının düzeleceğine ve daha iyi olacağını biliyoruz. 2015-2016 eğitim-öğretim yılını kazasız bir şekilde tamamladık. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize iyi tatiller diliyorum" açıklamasında bulundu.


Daha sonra konuşma yapan Afşinbey İlk ve Ortaokulu Müdürü Tamer Öbek, okulun yeni hizmet binasında ilk defa karne dağıtım töreni gerçekleştirdiklerini belirtti.

Eğitim ve öğretim, âlemin gözbebeği olan insana layık olduğu değeri kazandırma çabası olduğunu söyleyen Müdür Özbek, "2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının sonuna geldik, sene başında büyük bir iştah ve heyecanla okulumuza taşındık ve karne dağıtım törenini gerçekleştirdik. Okulumuzun eksiklikleriyle bire bir ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Törenle son bulacak öğretim yılının öğrencilerimize en güzel şekilde dinlenerek sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirmenizi diliyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle siz öğrenciler, bu dönem sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede diğer döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız Şunu da belirtmek gerekir ki notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz.  Biz öğretmenlerin yegâne gayesi özünüzde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgiyi ve ahlak esaslarını sizlere aşılamaktır.  İlim kendini bilmeyen insanların elinde bir kötülük aracı haline gelir. Bu sebepten bizler için ilk amaç, sizin öncelikle kendinize layık birer kişi olmanız, sonra bunu en etkili şekilde kullanacak bilgi birikimiyle donanmanızdır. Bu yılı bu sözler ışığında değerlendirmeniz; ailenizi ve bizi sevindirecek ilim ve ahlak seviyelerine gelmeniz, dileklerimle sözlerime son verirken, bir yıl boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimize , öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma, teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum" diye konuştu.


Okulda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden tören, Afşin Atatürk Ortaokulu Halkoyunları ekibi halay gösterisi ve anaokulu öğrencilerinin dans gösterisi ile son buldu.

 Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Bilal Özden, Hasan Arslan, Öztürk Çetin, okul idarecileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.



Öğrenciler toplam 93 gün tatil yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) duyurusuna göre, yaz tatilinin ardından 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk zili 19 Eylül'de çalacak ve ilk dönem 20 Ocak 2017'de sona erecek. Yarıyıl tatilinin ardından dersler, 6 Şubat 2017'de başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü öğrenciler yaz tatiline girecek. Mezun olacak ilkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerini kayıt maratonu bekliyor. Ortaokulların 8. sınıflarında okuyan öğrencilerin girdiği merkezi ortak sınavlara göre yerleştirme yapılacak okulların kontenjanları, 29 Haziran'da ilan edilecek.


Editör: Haber Merkezi