Afşin Belediyesi önünde, mahalle muhtarları öncülüğünde toplanan vatandaşlar, okunan duaların ardından dev Türk bayrağıyla Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı'na kadar yürüdü.  Yürüyüş esnasında tekbirler getirilerek, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' sloganları atıldı.

Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar tarafından karşılanan gurup, askerlerle kucaklaşarak güvenlik güçlerinin yanlarında olduğunu belirttiler.

Tüm Afşin halkının, kahraman ordunun emrinde olduğunu ve her zaman destekçisi olacağını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarınca Türk askerlerine yönelik düzenlenen hain hava saldırısını kınadıklarını bildirdi.

Türk milletinin ordu geleneğinden gelen bir millet olduğunu ifade eden Güven, "Türk milletinin her ferdi gereğinde vatanı için canını verecek bir nefer, bir askerdir. Muhtarlarımızın öncülüğünde ani gelişen bir organizasyonla Afşin Jandarma Komutanlığımızı ziyaret ettik. AK Parti, MHP ilçe başkanlarımızla ve vatandaşlarımızla birlikte bu millete ve devlete gönül veren Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik. Daha düne kadar bizim vatanımızın bir parçası olan topraklarda ordumuz mazlumlara, çocuklara, kadınlara, adalet ve güvenlik için görev yapıyor. Biz ordumuzun galip geleceğine inanıyoruz. Türk, tarih boyunca mazlumların yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. İdlib'de rejim unsurlarınca düzenlenen hain saldırıyı kınıyoruz. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa, milletimize sabır diliyorum" açıklamasında bulundu.

Mahalle muhtarları ve vatandaşlara destekten dolayı teşekkür eden Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar da, " Maalesef üzücü bir olay yaşadık.  İnşallah bu acı bir daha yaşanmaz. Ziyaretinizle varlığınızı yanımızda hissettirdiniz, bizlerinde her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu bilin. Bu şekilde gelmeniz bize güç kattı, yüreklendirdi. Hepinizin ayağınıza sağlık." diye konuştu.

Mahalle muhtarları adına konuşma yapan Alpaslan Mahallesi Muhtarı Aziz Kır, "Afşin mahalle muhtarları olarak içinde bulunduğumuz bu süreçte Mehmetçiklerimize desteğimizi göstermek, onların yanında olmak istedik. İdlib'de rejim unsurlarınca düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerimiz anıyor ve bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağımızı biliyoruz. Bizler birbirine sıkıca kenetlenmeyi bilen bir milletiz. Vatan ve bayrak uğrunda can vermek bizler için şereftir. Tüm Afşin halkı olarak devletimiz ve şanlı ordumuzun arkasındayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar'a Türk bayrağı hediye etti.

Yürüyüşe, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi