Afşin Hayvan Pazarı'nın en büyüğü 'Sarı' bir otomobil fiyatı

Afşin'de bölgesel hayvan pazarında satışa sunulan 1 ton ağırlığındaki 'Sarı' isimli tosun,  bir otomobil fiyatına satışa sunuldu.

Kurban Bayramı öncesi, Afşin Bölgesel Hayvan Pazarında yoğunluk yaşanıyor. Kurbanlık hayvan yetiştiricileri, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla günün ilk ışıklarıyla Afşin Asri Mezarlığı yanında bulunan üzerindeki hayvan pazarının yolunu tuttu.

Kurbanlıkları araçlardan indiren pazar esnafı, alıcılarla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Kurbanlık almak için son günleri bekleyen vatandaşlar ise hayvanların sağlık durumunu titizlikle incelemesinin ardından fiyat için sıkı bir pazarlığa giriyor.

-Pazarın en büyüğü 'Sarı' heybeti ile dikkat çekti

Afşin'de hayvan yetiştiriciliği yapan Osman Gönen, özenle beslediği 3 yaşındaki Sarı isimli tosun heybeti ile hayvan pazarına gelen vatandaşların dikkatini çekti.

Hayvan pazarının en büyüğü olarak dikkatleri üzerine çeken Sarı'ya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da ilgi gösterdi. Hayvanın yetiştiricileri bir süre sohbet eden Kılıç, besicileri tebrik etti.

Küçük kardeşini tosunun üzerine bindirerek uysal bir havan olduğunu gösteren Osman Gönen, hayvanın müşterisinin çok olduğunu fakat fiyatta anlaşamadıklarını söyledi.

Özenle beslediği tosun için 16,5 bin lira para istediğini söyleyen besici Gönen, " Afşin'de hayvan yetiştiriciliği yapıyoruz. Beslediğimiz kurbanlık tosunları satmak için hayvan pazarına geldik. Sarı ismini vermiş olduğumuz tosunun büyüklüğü vatandaşlarımızın dikkatini çekiyor. Uzun zamandır bizimle birlikte ve artık satılma zamanı geldi. 3 yaşında olan tosun 1 ton ağırlığında. Fiyat olarak ise 16,5 bin lira istiyoruz. Soranlar çok oluyor fakat pazarlığa girince anlaşamıyoruz. İnşallah yetiştirmek için büyük emek harcadığımız Sarı'mızı değerine satmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi