Afşin’de öğrenciler, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında kışın kuşların üşümemesi ve yem ihtiyaçlarını karşılanması için 50 adet kış yuvası yaptı.

Afşinbey İlkokulu öğrencileri, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, doğa ve hayvan sevgisine dikkat çekmek amacıyla hazırladığı ‘kuşlar yuvasız kalmasın’ projesiyle yaptığı 50 adet kış yuvası okul bahçesinde belediyenin park ve bahçe ekipleri tarafından belirli bölgelerde yer alan ağaçlara yerleştirildi.

Öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı projede, ahşap ve atık malzemelerin kuş yuvasına dönüştüğünü söyleyen Afşinbey Ortaokulu Müdürü Ahmet Kır, değerler eğitimi kapsamında çocuklarının sorumluluk ve hayvan sevgisini aşılamak için kuş yuvası yaptıklarını söyledi.

Yapılan kuş yuvalarının 29 âdetini ağaçlara monte edileceğini söyleyen Kır, “Okulumuzda değerler eğitimi etkin bir şekilde gerçekleştirilmekte. Öğretmen arkadaşlarımız her etkinlikte değişik projelerle öğrencilerimize katkı sunmakta. Aralık ayındaki etkinliğimizde de Kuşlar Yuvasız Kalmasın adlı projeyi gerçekleştirdik. Paylaşım değerimizi gelecek nesillere aktarmak için kuşlarla yuva paylaşmayı, kuşlara yardım etmeyi öğreten bir etkinlik oldu. Yaptığımız kış yuvalarıyla çocuklarımız paylaşmayı onlara yardım etmeyi öğrenecekler. Çocukların gelecek hayatında tabiata, canlılara ve hayvanlara bakış açısını değiştireceğini umuyoruz. Projemizde 50 tane kış yuvamız var. Bu yuvalardan 29 tanesini ağaçlara asacağız. Geri kalan yuvaları da girişteki çatılara asacağız. Bazılarını engin bırakacağız ve içirişine zaman zaman yem bırakacağız. Projede bizlere destek sunan ve öğrencileri teşvik eden tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu

Doğayı ve hayvanları çok sevdiğini söyleyen 3. Sınıf öğrencisi Yağmur Çakmış ise, “Hayat paylaşmakla güzel. Ben hayvanlarla yiyeceklerimi paylaşmayı çok severim. Bu etkinliğimizde beni çok mutlu etti. Bu kuş yuvalarını kuşlarla paylaşmak istedik, onarın soğuk günlerde korunmalarını istiyoruz. Onları korumak bizim çok hoşumuza gidiyor. Zaten kuşlara çok ilgim var. Kuşları çok seviyorum. Böyle bir projenin içinde yer almak beni ve arkadaşlarımızı çok mutlu etti.”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi