Afşin'de kuyumcuyu öldürüp, altın ve dövizleri çalan zanlı ömür boyu hapis cezası aldı.

19 Nisan 2017 tarihinde Afşin'de, kuyumcunun öldürülüp 189 bilezikten oluşan 6 kilo 134 gram altın ile 20 bin lira para ile yakalanan M.K.'nin Elbistan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında gerekçeli karar açıklandı. M.K. ömür boyu hapse mahkum edildi.

Konuyla alakalı bilgi veren davacı avukatı Oktay Güneş, "Afşin'de yaşanan ve ilçe halkının büyük tepkisine neden olan üzücü olayla ilgili olarak Elbistan Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada 06.12.2018 tarihinde gerekçeli karar açıklandı. Sanığa,  Bir suçu işlemek, delilleri ortadan kaldırmak ve ya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmek suçunu oluşturduğu anlaşıldığından TCK’nin 82/1-h maddesi gereğince AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA ancak sanığın olumlu tutum ve davranışlarından ötürü TCK’nın 62/1 maddesi gereğince sanığın MÜEBBET HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA, Ayrıca Mustafa Gök’e karşı iş yerinde yağma suçunu işlediğinden dolayı TCK’nın 149/1-a,d maddesi uyarınca 12 YIL HAPİSLE CEZALANDIRILMASINA ancak sanığın olumlu tutum ve davranışlarından ötürü TCK’nın 62/1 maddesi uyarınca cezanın 10 yıl hapisle cezalandırılmasına,  karar verilmiş olup yargı süreci devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

Maktul Mustafa Gök’ün oğlu Muhittin Gök ise, “ Yaşamış olduğumuz olay çok acı ve yıpratıcı oldu. Bu süreçte bizlere destek veren ve dualarını eksik etmeyen herkesten Allah razı olsun.  Mahkeme tarafından verilen kararı olumlu buluyoruz. Ancak böyle büyük bir acıyı hiç kimsenin yaşanmaması için idam cezasının Türk Ceza Kanunda yer almasının daha caydırıcı olacağını düşünüyorum.” dedi

Olayın geçmişi,

19 Nisan 2017 tarihinde Gök Kuyumcu sahibi Mustafa Gök, akşam saatlerinde esnaf komşuları tarafından ölü bulunmuş, kuyumcudan altın ve dövizler ile iş yerinin güvenlik kamerasının hard diskinin çalındığı anlaşılmıştı. Meydana gelen olay sonrası kaçan zanlı M.K. Kahramanmaraş'ta yakalanmıştı. Bu arada zanlının olaydan sonra Mersin'in Erdemli ilçesine gittiği ve polis ekipleri tarafından, Akdeniz Mahallesi'nde kiraladığı eve operasyon düzenlemiş ve şüpheliye ait 33 VLL 99 plakalı otomobilde yapılan aramada bagaj bölümüne gizlenmiş 189 bilezikten oluşan 6 kilo 134 gram altın ile 20 bin lira ele geçirilmişti. Zanlı ise tutuklu yargılanmak üzere Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti. 

Editör: Haber Merkezi