Diyanet İşleri Başkanlığınca okulların tatile girmesiyle birlikte 12 Haziran 2018 tarihinde başlatılan Yaz Kuran Kursları 17 Ağustos 2017 tarihi itibari ile sona erdi.

“Kuran Ayında Kuranla Buluşalım” sloganıyla başlatılan yaz kurslarına bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi yoğun ilgi oldu.

Yaz Kuran Kursları 3’er haftalık üç dönem halinde toplam 9 hafta süreyle gerçekleştirildi. Afşin genelinde 122 Cami ve Kuran Kursunda yaz kursu açıldı.

Bu kurslarda 161 din görevlisi ve 26 geçici Kur’an Kursu öğreticisi görev aldı. Açılan yaz kurslarına yaklaşık 3 bin 184 öğrenci katıldı.

Yaz Kur’an kurslarına yoğun katılımın olduğuna dikkat çeken Afşin Müftülüğü yetkilileri, “İnsanlarımız Kur’an ve temel dini bilgileri öğrenmek istiyorlar. Bizlerde bu noktada elimizden gelenden fazlasının yapmaya gayret gösteriyoruz” açıklamasında bulundular.

Kur'an-ı Kerim bilmeyenlerin Kuran-ı Kerim’i öğrenmesi için seferber olduklarını söyleyen yetkililer, “Bu yıl yaz döneminde Afşin ilçemizde 122 camimizde eğitim verildi. Yaz Kur’an kurslarına talebin fazla olması bizleri sevindirdi. Yaz Kur’an kurslarımıza yaklaşık olarak 3 bin 184 kişi katılım gösterdi” şeklinde konuştular.

Temel Dini Bilgiler Öğretiliyor

Yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'in sünnetinin, hadislerin ve temel dini bilgilerin de öğretildiğini kaydeden yetkililer, temel dini bilgilerin her Müslüman tarafından bilinmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Sosyal Faaliyetler De Düzenlendi

Yaz Kur’an kurslarında sadece dini eğitimlerin verilmediğini, dini eğitimlerin yanında sosyal faaliyetlere de vakit ayrıldığını söyleyen yetkililer, “Yaz Kur’an kurslarımızda dini bilgilerin yanında farklı sosyal aktivitelerde düzenlendi.  15 Temmuz şehitlerimizi anmak adına Afşin Ulu Camimizde tüm öğrencilerimize seminer düzenlendi. Ayrıca çocuklarımız yüzme havuzuna ve pikniklere de götürüldü. Böylece yaz dönemini çocuklar dolu dolu geçirmiş oldular” ifadelerini kullandılar.

Çocuklarımıza Kuranı Sevdirelim

Bu yıl ilk kez 4-6 yaş grubunda ki çocukların yaz Kur’an kurslarına kabul edildiğini söyleyen yetkililer, Çocuklara küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim ve Temel Dini Bilgilerin öğretilmesinin önemli olduğuna değindi.

Yetkililer son olarak şu ifadeleri kullandılar;  “Çocuklarımıza küçük yaşta dini bilgilerin verilmesi gerekiyor. Çocuklarımıza Kur’an kurslarını sevdirmek için gereken hassasiyet hocalarımız tarafından gösteriliyor. Bu kapsamda bu yıl ilk kez 4-6 yaş grubunda ki çocuklarımızı yaz Kur’an kurslarına kabul ettik. 4-6 yaş gruplarında ki çocuklarımıza alanında uzman kişiler tarafından eğitim veriliyor. Bu yüzden ailelerimiz güvenle çocuklarını kurslarımıza gönderebilirler. Çocuklarımızın küçük yaşlarda dini konularda eğitim alması ciddi önem teşkil ediyor”

Editör: Haber Merkezi