Afşin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pozitif vaka sayısındaki artış korkutuyor.

Sosyal mesafe ve maske kullanım oranının artırılması başta olmak üzere Kovid-19 salgınının önlenmesi için denetimlerin gerçekleştirildiği Afşin’de, tüm çalışmalara rağmen vaka artışları ve buna bağlı ölümler dikkati çekiyor.

“Bayramdan sonra artış hızlandı”

İlçe genelindeki vaka sayıları Kurban Bayramının ardından artış göstermeye başladı.

Afşin Devlet Hastanesinde koronavirüs testleri pozitif çıkan ve tedavi gören hasta sayısı 50’yi geçtiği öğrenildi. Ayrıca koronavirüse bağlı olarak 10 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor.

Diğer taraftan test sonuçları pozitif çıkan hastaların büyük bölümü tedavi sürecini evlerinde geçiriyor. Yoğun bakım gerektirecek bir durumu olmayan hastalara evde ilaç tedavisi uygulanıyor ve aile hekimleri tarafından her gün aranarak semptom sorgulaması yapılıyor.

İlçede test sonucu pozitif çıkan ve evde14 gün boyunca izolasyonu takip edilen kişi sayısı ise 150’ye yakın olduğu öğrenildi.

“Kovid-19 kalabalığı seviyor”

Afşin’de kalabalık toplumsal etkinliklere katılım salgının yayılımını hızlandırıyor.

İlçe genelinde yapılan tüm uyarılara rağmen gerçekleştirilen buluşmalar, toplu organizasyonlar ve şehir dışı temaslar pozitif vaka sayısındaki artışı tetikliyor.

Yetkililer, net bir rakam paylaşmıyor ancak artışın devam ettiğini ve pozitif vaka sayının 200’e yaklaştığını belirtiyor.

Editör: Haber Merkezi