2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Kick Boks Gençler (Kız-Erkek) Türkiye Birinciliği Şampiyonasına 55 ilden 600'e yakın katılım sağladı.

Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor salonunda düzenlenen şampiyonanın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nuri Kılıç, " Gençlik ve Spor Bakanımız ve Spor Genel Müdürümüzün selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan Afşin'imize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şuanda ilçemizde 600'e yakın sporcuyla birlikte antrenör, idareciler olmak üzere toplam bin kişiyi ağırlıyoruz. Afşin'in böylesine büyük bir organizasyona cevap vermesi, üstesinde layıkıyla gelmesi bizleri sevindirdi. bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız belasız müsabakalar sonuçlanır. " dedi.

Uluslar arası müsabakalarda Türkiye'ye en fazla madalya getiren spor dalının kick boks olduğunu söyleyen Türkiye Kick Boks Federasyonu Genel Sekreteri Harun Demir, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bünyesinde bulunan 64 federasyonu arasında yer alan Türkiye Kick Boks Federasyonu 294 bin lisanslı sporcusuyla ilk 5 içerisinde yer almaktadır. Tüm sporcularımızın birlik ve beraberliği sayesinde uluslararası müsabakalarda ülkemize en çok madalya getiren birinci federasyon olma özelliğini taşıyoruz. Bu vesileyle 81 ilimiz ve ilçelerinde kick boks branşıyla olmaya devam edeceğiz. Müsabakalara katılım sağlayan tüm öğrenci ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise, Afşin ilçemizde böyle büyük bir organizasyonu yapmak adına hem teşkilatımız adına hem de Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak gurur duyuyoruz. Bu organizasyonda emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum. Afşin sporu seve ve sporun içinde olan bir ilçemiz. Bu tür organizasyonların devamını istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan da, sporculara başarılar dileyerek, emekleri geçenlere teşekkür etti.

Eshab-ı Kehf diyarı olarak böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Afşin İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Asef Arslan, "Bu tarz organizasyonları başarıyla gerçekleştirecek kapasite ilçemizde var" diyerek, şunları söyledi:

"2018 2019 Eğitim ve Öğretim yılı Türkiye Okul Sporları Kick Boks Gençler müsabakalarının Afşin İlçesinde yapılması bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu etmiştir. Bu şampiyonanın Afşin’de, Eshab-ı Kehf diyarında yapılmasında emeği geçen, başta Gençlik ve Spor Bakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, Kick Boks Federasyon Başkanına ve Kick Boks Federasyon Başkanlığı Genel Sekreteri,  Okul Sporları Şube Müdürümüze ve bu organizasyonun başından bu gününe kadar emeği geçen Afşin Belediye Başkanlığına ve tüm ekiplerine, bize okullarını, yurtlarını ve kapılarını sonuna kadar açan Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile müsabakalarımızda görev alan hakem arkadaşlarımıza ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum”

Konuşmaların ardından Türkiye Kick Boks Federasyonu Genel Sekreteri Harun Demir, protokol üyelerine kick boks eldiveni hediye etti.

Açılış seremonisinin ardından maçlar devam etti.

06 Mart 2019 Çarşamba gününe kadar devam edecek müsabakalar dereceye giren sporculara ödül verilmesi ve final müsabakasının ardından sona erecek.

Programa, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, kamu ve kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi