Özel Afşin Operatörlük Kursu Eğitim Kurumları, düzenlenen törenle Afşin'de açıldı.

Afşin'de yeni hizmete giren ve Özel Afşin Operatörlük Kursu, iş makinesi ile forklift, silindir, kazıyıcı, yükleyici, escavatör ve loder tipi sertifikanın yanı sıra talepler doğrultusunda diğer iş makinelerinde tamamı için hizmet vermeye başladı.

Kurucu Müdür Arif Mercimek ve Müdürü Erkan Gündeşli öncülüğünde açılan kursun açılışına sivil toplum örgütü başkanları ve Afşinli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kıraç Plaza kat 5'te açılan kursta katılımcılara bilgi veren İş Makineleri Operatörlük Kursu Müdürü Erkan Gündeşli, " bilindiği üzere ilçemizde hizmete kazandırdığımız kurs bir ilk olma özelliği taşıyor. Amacımız ilçemizde iş makineleri operatörlük belgesine ulaşmak isteyen vatandaşlarımıza en iyi ve kaliteli hizmeti vermektir." dedi.

Operatörlük kursunun ilçede büyük bir açığı kapatacağını belirten Gündeşli, " Kursumuz sayesinde artık vatandaşlarımızın başka il ve ilçelere operatörlük belgesi almaya gitmelerine gerek kalmadı. bilindiği üzere ilçemizde Türkiye'nin en büyük termik santrallerini bünyesinde barındırıyor. Burada istihdam olmak için gerekli olan iş makineleri operatörlük sertifikasını vatandaşlarımıza uzman operatörlerimizin eşliğine verilen 7 branşta verebileceğiz. Kurs kapsamında kaldırma, yükleme vinç tipi kazma ve yükleme, escavatör, loder ve zemin sıkıştırma silindir tipi iş makinesi sertifikalarını vatandaşlarımız alabilir." açıklamasında bulundu.

Açılış programı misafirlere yapılan ikramların ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi