Afşin'de "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmünü protesto etti.

Afşin Ulu Camiinde Cuma namazı sonrası ellerinde Türk bayrakları ve Filistin bayrakları ile toplanan Şefkatli Eller ve Yardımlaşma Derneği Afşin Şube üyeleri ve vatandaşlar, "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" ve "Kudüs'e uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Derneğin Afşin Şube Başkanı Şeref Ertekin, yaptığı açıklamada, ramazan ayının son cuma gününün, Dünya Kudüs Günü olarak kutlandığını belirtti.

Kudüs'te Siyonistler tarafından işgaller yapıldığını hatırlatan Ertekin, Müslümanlara yapılan hiçbir katliamı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını kaydetti.

Kudüs'ün Müslümanların onuru olduğuna değinen Ertekin, şunları söyledi:

" 40 Yıldan beri dünyanın her tarafında kutlanan Dünya Kudüs Günü 20 yıldan bu tarafa Afşin'de de kutlanmaktadır. 20 yıl Kudüs'ü anlattığımıza şu ulu cami şahittir, şu musalla taşları şahittir Kudüs'ü herkes biliyor ve tanıyor ama Kudüs'e sahip çıkan insan ve Müslüman yok.  Neden çünkü:   Kudüs bir davadır, tevhidin ayağa kalktığı yerdir, İslam aleminin birliğinin beraberliğinin, vahdetinin adıdır,  Müslümanların onurudur, namusudur,  bir şereftir, direniştir elbette bu değerleri savunmak zordur." açıklamasında bulundu.

Müslüman ülkelerin liderlerine de seslenen Ertekin, Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımalarını ve İsrail ile tüm ilişkilerini sonlandırmaları çağrısında bulundu.

"Kudüs'e selam direnişe devam" sloganı atarak şehitler için dua eden grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
 

Editör: Haber Merkezi