Afşin Belediyesi, deprem felaketi yaşayan Afşin’de hayatı normale döndürmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven yaptığı açıklamada Afşin’deki altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Su ve elektrik altyapı çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Güven, tüm şebekelerin kontrol ve testlerinin gerçekleştirilerek sağlam binalara doğalgaz verilmeye başlandığını belirtti.

Konteyner Kent İçin Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

Konteyner kent çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Güven, ilk etapta 200 konteynerlık yerin altyapısının tamamlandığını, tamamlanan alan dışında da toplam 2650 konteynerın kurulması için planlamaların gerçekleştirildiğini açıkladı. Başkan Güven, çadır kentte yaşayan depremzedelerin hijyen ihtiyaçları için de gerekli düzenlemelerin yapıldığını, ilk geçici prefabriklerin Aşık Mahzuni Şerif Ortaokulu’nun bahçesine kurularak düzenlemelerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Başkan Güven’den Anlamlı Teşekkür

Başkan Güven, deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren hızla Afşin’e gelerek gerekli tüm koordinasyonu sağlayan Çorum Valiliği’ne, anlamlı destekleriyle Afşin’in yalnız olmadığını hissettiren AFAD ekipleri, Çorum Belediyesi, İlbank, ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne, enkaz kaldırma çalışmalarından altyapı çalışmalarına, aş evleri kurulumundan hafriyat çalışmalarına, Türkiye’nin dört bir yanından yardıma koşan tüm kardeş şehir belediyelerine teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi