Afşin de Çocuk Eğitimi Konferansı Araştırmacı Yazar Esan Gül:

Şefkatli Eller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Araştırmacı Yazar Esan Gül'ün konuşmacı olarak katıldığı Ailede Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalı konulu konferans düzenledi.

Afşin de Çocuk Eğitimi Konferansı Araştırmacı Yazar Esan Gül:

Şefkatli Eller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Araştırmacı Yazar Esan Gül'ün konuşmacı olarak katıldığı Ailede Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalı konulu konferans düzenledi.

21 Aralık 2009 Pazartesi 09:38
1026 Okunma
Afşin de Çocuk Eğitimi  Konferansı Araştırmacı Yazar Esan Gül:
Şefkatli Eller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Araştırmacı Yazar Esan Gül’ün konuşmacı olarak katıldığı “Ailede Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalı” konulu konferans düzenledi.
 
Afşin Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programda Araştırmacı Yazar Esan Gül, ailede çocuk eğitimi nasıl olmalı? Aile içinde çocuklara nasıl din eğitimi verilmeli? gibi konuları anlattı.
Programın açılış konuşmasını yapan Şefkatli Eller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref Ertekin, dernek olarak 2010 yılında düzenlenecek olan tüm konferansların ana temasının aile ve çocuk gelişimi olacağını söyledi.
Ertekin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Toplumumuzda kendi çocuklarını eğitmekte problem yaşayan ailelerin sayısı çoğalmıştır. Toplumumuzun bu eksikliğini ve ihtiyacını bu tür konferans ve seminerlerle çözmeye gayret edeceğiz. Eğer, bu tür ailevi sorunları, işin uzmanlarıyla görüşüp çözüm bulmaya çalışmazsak ileride daha büyük problemlerle karşılaşabiliriz. 2010 yılındaki etkinliklerimizin en başında aile eğitimi yer alacak. Bu bizim toplumsal sorumluluk ve görevimizdir. Her yıkılan aile, her kaybolan çocuk, bizim ailemiz ve çocuğumuzdur”
Araştırmacı Yazar Esan Gül, aile içerisinde yeterli derecede sevgi, kabul, onay görmeyen çocuklar, filmde izledikleri kahramanlarla anormal boyutlarda özdeşim kurduklarını vurguladı. Gül, “Aile içerisinde yeterli derecede sevgi, kabul, onay görmeyen çocuklar, filmde izledikleri kahramanlarla anormal boyutlarda özdeşim kurarlar. Anne-babalar çocukların izlediği çizgi filmlerin içeriğini kontrol ederek savaş, şiddet, cinsellik gibi öğelerden ziyade, çocuklarda sevgi, şefkat, yardım ve sevecenlik gibi duyguların gelişmesini sağlayacak eğitici ve eğlendirici filmleri tercih etmelidir” dedi.
Çocuklarımızın televizyona mahkum edilmemesini tavsiye eden Gül, bazı zararsız gibi görünen çizgi filmlerin, çocukların yaşına uygun olmayan davranış kalıplarını empoze ettiğini veya farklı bir dini sevdirdiğini ifade ederek, “Bazı anneler kendi ev gezmeleri,gün vb. etkinlikler uğruna çocukları ihmal etmekte, televizyona veya bilgisayar oyunlarına bağımlı kılmaktalar.Çocuklarımızı mutlaka iyi gözlemlemeli,onların seviyesine inerek dinlemeliyiz.Bu şekilde sorunlarını anlarız” diye konuştu.
Çocuk eğitiminin en önemli aracının sevgi olduğunu ifade eden Esan Gül, Peygamberimizden çarpıcı örnekler vererek izleyenlere etkili bir mesaj verdi. Peygamberimizin “Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız” hadisine yeni bir ufuk açarak; “Birbirimizi sevmeye neden eşimizden başlamıyoruz? Neden çocuklarımızı sevmekten başlamıyoruz? Onlar bizim hayatımız, onlar bizim sevap kaynağımız. Çocuk anne-babanın sevgisi nispetince sağlıklı gelişir” dedi.
‘Çocuklar, sürekli kayıt yapan birer kameradır’ diyen Araştırmacı Yazar Esan Gül, “Çocuklar, büyüklerin zaaflarını çabuk fark eden dikkatli birer gözlemci oldukları için onların aile içinde dini ve ahlâki değerler ve davranışlar kazanabilmeleri için bilinçli, sistemli ve akılcı çabalara ihtiyaç vardır. İnsan yaratılıştan çok üstün özelliklere mükemmel bir ruhi dokuya sahip olarak dünyaya gelmesine rağmen fiziksel, zihinsel ve ahlâki olgunluğa kavuşuncaya kadar uzun süre geçmektedir. Çocuk bu süre içinde kendi kendine yetmeyip yetişkinlerin yardımına ihtiyaç duymaktadır. Onun nasıl bir kişiliğe sahip olacağına, hangi değerleri edineceğine kendisi değil büyükler karar vermektedir. Çocuk her türlü etkiye açık, hayrı da şerri de kabul edebilecek kabiliyette yaratılmış olduğundan ana-baba onu ne şekilde etkiliyorsa çocuk o şekilde etkilenip o etkilerle şekillenmektedir. Bu durum çocuk yetiştiren büyükler için ciddi bir sorumluluktur. Anne ve babının bu sorumluluğu en iyi şekilde nasıl yerine getirecekleri konusu bir ailede din eğitimi problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu konuda neler yapılabileceği, çocukları dini ve ahlâki yönden istenen iyi özelliklerle yetiştirebilmek için onlara aile içinde ne tür etkilerin yöneltileceği deneysel araştırmalara dayanan bilimsel ve akılcı tespitleri gerektirmektedir. Son zamanlarda bu konuda önemli çalışmalar yapılmakta, tecrübelere dayalı birtakım ilkeler ve yöntemler geliştirilmektedir” şeklinde konuştu.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373