Afşin’de, "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilere yüzde 45 hibeyle 2 bin 500 ceviz fidanı dağıtıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, kurumda düzenlenen törende, “Kahramanmaraş İli Ceviz Üretimini Artırma ve Geliştirme Projesi” kapsamında çiftçilere, Maraş-18, Fernor ve Chandler ceviz fidanlarının dağıtıldığını söyledi.

İlçedeki atıl tarım arazilerinin katma değeri yüksek tarım ürünleriyle buluşturmayı hedeflediklerini belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, “Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya alınan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında finanse edilen ve Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce İlimiz genelinde hayata geçirilen “Kahramanmaraş İli Ceviz Üretimini Artırma ve Geliştirme Projesi” Afşin’de de faaliyete geçti. Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün birlikte koordine ettiği projemizin ana hedeflerinden birisi de atıl durumdaki tarım arazilerinin üretime kazandırılmasıdır. Çiftçilerimizin birim alandan yüksek gelir elde edebileceği katma değeri yüksek tarım ürünlerini üretme ve pazarlama kapasitelerini artırmayı hedefleyen projemiz ile yakın gelecekte, küçük alanlardan ceviz gibi ekonomik değeri yüksek ürünler elde edilebilecek. Yerelde Afşin çiftçimiz kazanırken, ulusal anlamda ise ülkemiz ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır. “ açıklamasında bulundu.

Dağıtılan ceviz fidanlarının gelecekte ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayacağına değinen Kayapınar,“Afşinli çiftçilerimize yüzde 45’i devlet yüzde 55’i ise çiftçi katkılı 2 bin 500 adet tüplü ve sertifikalı olmak üzere Maraş-18, Fernor ve Chandler ceviz fidanının 1/10 oranda tozlayıcı türü ile çiftçilerimize dağıtımı tamamlandı. Ceviz fidanlarımız topraklarına kavuşturuldu. Ayrıca açık kök ceviz fidanı talepleri bulunan çiftçilerimize ise ilkbahar döneminde fidanları teslim edilmek üzere sözleşmeler düzenlendi. Projeye yoğun ilgi gösteren çiftçilerimizin talepleri halen devam etmekte olup, bu talepler doğrultusunda ek tedarik imkanları İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüğümüz sorumlu teknik personelince değerlendirilecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi