ARMADAŞ Afşin Elbistan Şube Müdürü Cihangir Turan, Afşin'e doğalgaz verilmesinin ardından projesi onaylanan bin 780 aboneye doğalgazın verildiğini söyledi.

Afşin ve Elbistan'da yoğun bir şekilde gaz açma çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen ARMADAŞ Afşin Elbistan Şube Müdürü Cihangir Turan, abone sayısının 5 bine yaklaştığını belirtti.

Projesi onaylanan abonelere en kısa zaman içerisinde doğalgaz verdiklerini ifade eden Turan," Afşin ve Elbistan’a uzun bir uğraştan sonra doğalgazı verdik. Vatandaşlarımız doğalgazı kullanmaya başladı. Ama kar ilk defa Afşin’e kasım ayında yağdı. Havalar soğudukça da insanların tepkileri, arzu ve istekleri daha da artıyor. ARMADAŞ olarak Afşin’deki abone sayımız 2 bin 580, Elbistan’da ise 2 bin 13’tür. Afşin’deki 2 bin 280 abonelerimizden sözleşme yapıp, projesini onaylatan abonelerimizin sayısı 2 bin 24, Elbistan’da ise bin 415’tir. Afşin’deki 2 bin 24 aboneden bin 780 abonemizin gazını açtık. Elbistan’da bin 415 abonemizden ise bin 55 dairenin gazı açıldı ve doğalgazlı yaşama başlamış oldu.Afşin ve Elbistan’daki toplam sözleşme 3 bin 439, toplam gaz açma sayımız ise 2 bin 835 adettir. Afşin’de 400 Elbistan’da da yaklaşık 400 olmak üzere gaz açmayı bekleyen toplamda 800 abonemiz var. Bu abonelerimizin en kısa süre zarfında gazları açılacak." açıklamasında bulundu.

Kış şartları ağırlaşmadan Afşin ve Elbistan'daki vatandaşları doğalgaz enerjisinden faydalandırmak istendiklerini dile getiren Turan, şunları söyledi:

" Biz proje onayında ve gaz açmada çok geride değiliz. Bizim 2 tane gaz açma mühendisimiz var. Bir mühendisin günlük gaz açma oranı 30-35 tesisattır. Biz iki mühendisle Afşin’de ve Elbistan’da her gün 70-80’e yakın gaz açıyoruz. Gece saat 24.00’a ve 01.00’a kadar gaz açmaya devam ediyoruz. Olağanüstü bir gayret çaba içerisindeyiz sırf vatandaşlarımız mağdur olmasınlar diye elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. ARMADAŞ’tan kaynaklı teknik olarak ciddi bir sıkıntımız bu zamana kadar olmadı inşallah bundan sonra da olamayacak. Hava soğudukça vatandaşlarımız haklı olarak bir an önce doğalgaz kullanmaya başlamak istiyorlar. Yine söylüyorum firmaların yaptığı işin ciddiyetini kavrayarak vatandaşa elindeki doğru teknik bilgileri versin. İster firmadan kaynaklı olsun ister ARMADAŞ’tan kaynaklı olsun burada tek haklı kişi var oda bize abonelik müracaatını yapıp gaz kullanımını bekleyen vatandaşlarımız. Vatandaşlarımızdan da şunu istiyorum, biz firmalarla beraber gece gündüz gaz açmaya devam ediyoruz. Biran önce sizleri gaza kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Bugüne kadar sabrettiniz bundan sonraki göstereceğiniz özveri sabrı içinde sizlere şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreci de en kısa sürede atlatıp, daha huzurlu daha güzel günlere kavuşacağız. "

Editör: Haber Merkezi