Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla Afşin'de 5 bin kişilik aşure ikramında bulundu.

Ulu Cami ve Şehit Er Ömer Ersütün Meydanında vatandaşlarla  sohbet ederek aşure ikram eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, muharrem ayının paylaşma, dayanışma ve birlik beraberlik ayı olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkez ve  tüm ilçelerde vatandaşlara birliğin, beraberliğin, kardeşliğin simgesi olan aşureyi dağıttıklarını ifade eden Erkoç, " Muharrem ayını idrak ediyoruz. Bugün Afşin'imizde vatandaşlarımızla aşure etkinliğinde bir araya geldik. Tüm vatandaşlarımıza göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Muharrem ayında ikram edilen aşure, bolluğun, bereketin paylaşmanın ve bir arada kardeşçe yaşamanın göstergesidir. Allah memleketimizi musibetlerden ve belalara karşı korusun. Memleketimizi daha yaşanılabilir, daha müreffeh hale getirsin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin diye Rabbimize dua ediyoruz. Afşin'imizde birlik ve beraberlik ortamı var. Ulu Camimiz ve Afşinli şehidimizin adını verdiğimiz Şehit Er Ömer Ersütün Meydanında binlerce vatandaşımızla  bir araya gelerek aşure dağıttık. Bizler Afşin'imize hizmet etmenin şerefini taşımaktayız. Burada vatandaşlarımıza istişare ediyoruz, konuşuyoruz. Daha güzel bir Afşin ve Kahramanmaraş için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toplumumuzda dini vecibelerimizin ve sorumluluklarımızın unutulmaması gerektiğini böylesi günlerde daha iyi anlıyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak gelenek ve göreneklerimizi her zaman hatırlayacağız ve hatırlatmaya devam edeceğiz. Türkiye başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasının muharrem ayını kutluyorum." açıklamasında bulundu.

Etkinliğe, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şube müdürleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi