Afşin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 4 adliye personelinden 3'ü tutuklanarak ceza evine gönderildi, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Afşin, Elbistan ve Göksun'da, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan, aralarında adliye katibi ve cezaevi görevlilerinin de bulunduğu 42 kişiden 34'ü tutuklandı.

Elbistan, Afşin ve Göksun Adliyeleri ile Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde görev yapan ve önceki gün gözaltına alınan 42 personel, adliyeye sevk edildi.

İfadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen 42 personelden 34’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 personel hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca, ‘Silahlı örgüt üyesi olmak ve resmi belgede sahtecilik’ suçları kapsamında yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; Elbistan, Afşin ve Göksun Adliyeleri ile Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevinde görevli 34 personel tutuklanmış, 8 personel hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Adli personelin mesleğe giriş yazılı sınavında usulsüzlük yapıldığı, yazılı sınavı kazanmayan bir kısım personelin başarılı sayıldığı tespit edilmiştir.”

Editör: Haber Merkezi