banner479
banner481

Afşin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Afşin'de tören düzenlendi.

Afşin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Afşin'de tören düzenlendi.

24 Kasım 2017 Cuma 12:43
1773 Okunma

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Afşin'de tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, TEAŞ İstiklal Ortaokulu tarafından hazırlanan etkinliklerle Kaymakamlık Konferans Salonunda devam etti.

Öğretmenlerin dünyanın en zor işlerinden birini yaptığını söyleyen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, "Kutlu bir mücadelemiz var. Hammaddemiz insan. Kâinatın en değerli varlığı olan bu hammaddeyi zor ve zahmetli bir süreçte işleyip insanı ortaya çıkarıyoruz." dedi.

Öğretmenlerin medeniyeti ve geleceği inşa eden şerefli bir mesleği icra ettiğine değinen Turan, "Öğretmenlerin, hocaların yetiştirdiği Osman Gazi tarafından temeli atılan küçük beylik, gün oldu Fatih'le bir çağı kapatıp yeni bir çağın kapılarını açarken, Yavuz'la üç kıtaya hükmünü kabul ettiren bir cihan devleti oldu. Osmanlının yıkılışını tahlil eden uzmanların tamamına yakını, çöküşün, ilmiye sınıfının bozulmasıyla başladığı tespitinde bulunurlar. Yani bizler öğretmen olarak toplumda meydana gelen olumlu gelişmelerden kendimize iftihar payı çıkarırken, olumsuzluklardan da sorumluluklarımızı gözden geçirmeliyiz. 15 Temmuz'da öğretmenlerin, bir millet için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük. Haince ve sinsice bir çalışmayla milletimizin geleceğini karartmak isteyen, ucu dışarıda işbirlikçilere iman dolu göğsünü siper eden vatan evlatları dur dedi. İşte bu kahramanları da necip milletimizin fedakâr öğretmenleri yetiştirdi. Kendini tankın önüne kahramanca atan yiğitleri, havadan karadan yağan mermilere, göğsünü siper ederek karşı duran ve en ufak bir korku yaşamayan vatan fedailerini yetiştiren muhterem öğretmenlerimize selam olsun. Unutulan parayı müşterisine teslim eden taksi şoförlerini yetiştiren öğretmenlere selam olsun. Yolda yürürken dükkân camında asılı bayrağı fark eden ve dönüp o bayrağı öperek yoluna devam eden 8 yaşındaki çocuğa o milli ruhu aşılayan öğretmenlere selam olsun. Millet olarak geleceğimizin daha da aydınlık olması dileklerimle, Hepimizin Öğretmenler gününü bir kez daha en kalbi duygularımla kutluyorum. Vefat eden öğretmenlerimize rahmet diliyorum. " açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma yapan TEAŞ İstiklal Ortaokulu Müdürü Ümit Hasan Tatlı, " 24 Kasım Öğretmenler Gününde sizlerle beraber olabilmenin onuru içerisindeyiz. Siz değerli öğretmenlerin duygularına tercüman olmak bu kutsal mesleğin onurlu serüvenini anlatabilmek için buradayız. 'Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyen ulu önder Gazi Mustafa Kemal’in sesiyle sesleniyorum sizlere. Bu eser ki içinde bulunduğumuz durum geleceğin Türkiye’sine şekil verecektir. Yani umutlarımızı, hayallerimizi güçlü ve özgür ülkemize anlatan bir tabloya özümüzü katarız. Vicdanımızla, aklımızla ve kalbimizle sesleniriz güzel çocuklarımıza. Bu öyle bir sestir ki tüm ahengini yüreğimizden alır. Öğretmen emektardır. Öğretmen bir annedir, babadır. Tüm emektar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar eğitim öğretim hayatınızda başarılar dilerim." diye konuştu.

TEAŞ İstiklal Ortaokulu'nun hazırladığı program, öğrenciler tarafından öğretmenler günü ile alakalı şiirlerin okunması, slayt ve oratoryo gösterisi ile devam etti.

Törende adaylığı kalkan öğretmenler 'öğrencinin üstün menfaatini korumak' için ant içerek mesleğe başladı.

Emekli olan öğretmenlere plaketin takdim edildiği törende, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okullarda düzenlenen şiir, resim, ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Askerlik Şubesi Başkanı Per. Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, AK Parti İlçe Başkanı Ünal Peköz, kamu ve kurum müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Yeşil Afşin Haber Merkezi

Son Güncelleme: 24.11.2017 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner471

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373