Yazıbelen Köyü Muhtarı Oğuz Hurmanlı, Afşin-Çoğulhan Yolu’nun yapımının başladığını belirterek, yol yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
2008 yılında Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür sahasında kaldığından dolayı kapatılan Afşin-Çoğulhan yolu yeniden bakıma alındı. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Afşin-Çoğulhan Yolu’nun yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 700 bin TL maliyeti olan yol, 2 ayda tamamlanması bekleniyor.
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil’e teşekkür eden Yazıbelen Köyü Muhtarı Oğuz Hurmanlı, “Elektrik Üretim Anonim şirketi tarafından bilindiği gibi Afşin, Çoğulhan yolu maden sahaları içerisinde kaldığı için kapatılmıştı. Kapatılan bu yolu kullanan Yazıbelen, iğdemlik ve diğer köylerimizi mağdur duruma düşmüşlerdi. Biz bu sorunu AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil’e ilettik. Milletvekillerimizde bu konuyu bakanlık düzeyinde görüşerek köylerimizin kullandığı bu yolun yeniden yapılması için girişimlerde bulunmuştu. Bu girişimler nihayet sonuç verdi ve EÜAŞ Genel Müdürlüğü yolun ihalesini gerçekleştirdi. Yol çalışmaları başladı. Ben buradan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil’e ve EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış’a teşekkür ediyorum. “ dedi.
 
Editör: Haber Merkezi