Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Atatürk Caddesi’nde devam eden kavşak ve yol çalışmalarını inceledi.
Afşin Belediyesi, yol ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor. Afşinbey ve Eshab-ı Kehf Caddesi’nde başlatmış olduğu yol çalışması devam ediyor. Bu çalışmaların yanı sıra Afşin Belediyesi, belediye önünden kanal çalışması gerçekleştiriyor. Atatürk Parkı’nın arka tarafından gelen kanal ise belediye önünden geçirilerek şehir merkezinden akıtılması planlanıyor. Akdere İçme Suyu Projesi tamamlandığında da bu kanala Çobanpınar’ın temiz suyu verilecek.
 
Çalışmalar hakkında bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Belediye başkanlığım süresince en önemli gördüğüm konulardan birisi meydan kavşağımız ki kavşak demeye dilim varmıyor. Şimdi yapılan çalışmalarla kavşağımızı yeniden yapıyoruz. Malumunuz Atatürk Caddesinden gelen araçlar belediye önünde tıkanıp kalırdı. Oysaki şehir merkezindeki kavşaklar mutlaka dört yol ağzına gelmedir. Bizlerde Afşin Belediyesi olarak yapılan çalışmalarımızla bunu yapıyoruz ve şehir merkezimizdeki kavşağımızı dört yöne gidecek şekilde yapacağız. Kavşak tamamlandıktan sonra Atatürk caddemizden akan trafik Payamca Caddesine kadar ilerleyecek. Şuanda Çoban pınarının bir ayağı geçmekte, biz buradaki eski yapıyı kaldırdık yeniden görüntü açısında görkemli bir hale getirmeye çalışıyoruz tamamlandığında buradan tertemiz su akacak. Bütün büyük şehirlerde de rastladığımız üzere meydan bölgeleri parke kaplanarak yapılmaktadır. Bütün bu yapılan çalışmaların toplam maliyeti 400 bin TL civarında olacak. Bizde Eshab-ı Kehf bulvarından başlayarak Nazım Kaynak Bulvarına kadar meydanımıza parke döşeyeceğiz. Bu işleri yaparken aynı zamanda kaldırım çalışmalarıyla kaldırımlarımızı yenileceğiz. Meydanımızda Çobanpınar’ının devamı açıktan akacak. Eskiden olduğu gibi Afşin’in içerisinden tekrar Çobanpınar’ımız nazlı nazlı akacak.” dedi.
Başkan Aydoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Elçibey caddemizdeki yapılan çalışmaları uzun süreden beri planlıyoruz. Aslında Elçibey caddemizi bu sene yapmasak da olurdu. Çünkü biz içme suyu şebekesi döşeyeceğiz. Ancak şehrimizin beklentisi bu yöndeydi ve bizde bu beklentiyi karşılamak üzere Atatürk caddemizi yaptıktan sonra Elçibey caddemizdeki esnafımız bu çalışmayı istediler. Elçibey caddemizde de Atatürk caddemizdeki yapılan çalışmaları uygulayarak yeni görünümüne kavuşturacağız ve caddemiz Afşin’e yakışır bir hale gelecek.”
Editör: Haber Merkezi