Afşin Belediyesi, toplum sağlığını tehdit eden sinek, sivrisinek ve larvalarına karşı ilaçlama çalışmaları başladı.
Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz ayında artan haşerelere karşı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.
Zamanında yapılan müdahale ve doğru ilaç kullanımı sayesinde haşereler üremeden yok ediliyor. Buna bağlı olarak yapılan ilaçlama çalışmalarında öncelik; okullar, ahırlar, çöp konteynırları ve çöp döküm sahalarına verildi. Her yıl Mart ayında başlayan ilaçlama çalışmaları yıl boyunca belirli zamanlarda devam ettiriliyor.
Çalışmalarda uzman ekip yer alırken aynı zamanda tüm cadde ve sokaklar araç üstü ulv makinesiyle püskürtmeli ve termal fog sıcak sisleme uygulaması ile periyodik olarak ilaçlanıyor. Şuana kadar Temizlik İşleri Müdürlüğünün ilaçlama ekibi tarafından 160 lt sıvı ilaç, 26 kğ ise pasta ilaç kullanıldı.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatih Aksu, “Sıcakların artasıyla birlikte ilçemizde oluşabilecek haşerelerle çalışmalarımızı hızlandırdık. “Sinekle mücadele için gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz özelikle su kenarlarında sıvı larvasit çalışması sürdürüyoruz.” dedi.
Temizlik ve ilaçlama konusunda büyük mesafe kaydeden Afşin Belediyesi bu başarısını sürdürmek için çalışmalarına devam ediyor. Afşin halkı ise rahat ve temiz bir yaz dönemi geçirdikleri için Belediye çalışanlarına teşekkür ediyor.
 
Editör: Haber Merkezi