Afşin Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen aile buluşmasının dördüncüsü gerçekleşti.

Afşin Belediyesi her yıl geleneksek olarak belediyede çalışanlarla bir araya geliyor. Bu sene Afşin Belediyesi 4.Geleneksel Aileler Buluşması’nı Fidanlık Arazisinde gerçekleştirdi.

Yemek öncesi konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Belediyesi’nin hak ettiği itibarını kazandırma sözü verdiğini ve bu sözü yerine getirdiklerini kaydetti.

Başkan Aydoğan, “ Belediyemizin geçmiş günlerini kimse hatırlamak istemez . göreve başladığımızda maalesef maaşlarınızı alamıyordunuz, Afşin halkı ve esnafı Afşin Belediyemize çivi bile vermek istemiyordu. Belediyemizin esnaf karşısında bir itibarı kalmamıştı. Ama biz göreve geldiğimizde bütün bunları tersine çevirip Afşin Belediyesinin hak ettiği itibarı tekrar kazandırma sözünü vermiştik ve sözümüzü tutuyoruz. Şimdi dördüncü senemizde o perişan belediyenin araç geçinden tamamı yeni ve yenileri alınmak üzere tam donanımlı bir belediye haline geldik. Ayrıca personellerimize verdiğimiz sözler vardı. Bu sözleri de yerine getirerek personellerimizi ailelerine ve çocuklarına mahcup etmeden maaşlarını tam zamanında ödedik.” şeklinde konuştu.

-“Biz mazeret üretmedik, üretmeyeceğiz”

Başkan Aydoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz mazeret üretmedik, üretmeyeceğiz. Her şeyin tabiatına uygun bir süreç lazım. Yani bir ağaç dikersiniz belli bir zamanda büyüt ve belirli bir süre meyve verir. Sebzeyi dikersiniz bit mevsimliktir ve sadece bir kere ürün alırısınız. Biz Afşin Belediyesini zeytin ağacı gibi uzun yıllar boyunca verim verecek bir ağaç gibi kurmak ve kurgulamak istiyoruz. Bunun için belki biraz ağır gidiyoruz ama bu yapılanmadan sonra şehrimiz sağlıklı hizmetler alacak ve belediyemize ve personellerine dualar edecek. Şuanda her araçtan ikişer tane aracımız var makine parkında ve tıkır tıkır işliyor. Bütün köylerimize ve kasabalarımıza yetecek kadar asfalt ve kum üretiyor. Makine parkında çalışan arkadaşlarımızı gayet ve çabalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum.  onların sayesinde Afşin Belediyesi yakın ilçelerimize imkan sağlıyor.

-Fidanlık arazisi

Şuan bulunduğumuz fidanlık arazisinin Afşin Belediyesine tahsisi hayal deniliyordu ama şuanda Fen İşleri bünyesinde bu yemekte fidanlık arazisinde bulunuyoruz. Bu hayal denilen şey hakikat oldu. Bu fidanlık arazisi Malatya’dan, Darende’den, Sivas’tan çevre  il ve ilçelerden buraya yapacağımız parkı görmeye gelecekler. O günler uzak değil biraz daha zaman ihtiyacımız var.

Türkiye’nin en iyi peyzaj mimarlarından bir olan Necmettin Çırağıoğlu Bey Hükümet meydanımızın peyzajını yapacak Kahramanmaraş Belediyemiz hükümet konağımızı kaldırdıktan sonra. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

-İçme suyu şebekesi

İçme suyu şebeke projesi biraz gecikti. Yapıyla ilgili çok bir süre kalmadı inşallah güz ayında ilk kazma vurulacak. Bu projemizle birlikte 80 bin nüfusa yetecek , uzun yıllar arıza yapmayacak bir şebekeye kavuşacak Afşin. İnşallah bu projeyle Afşin’in en büyük problemini çözmüş olacağız. “

Editör: Haber Merkezi