Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından yapılan yerli ve milli araçların ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Belediyemizin hizmetlerinde kullanmak üzere ilk etapta 3 adet araç sipariş vermek istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin uzun yıllar özlemini çektiği ilk yerli ve milli otomobil, 27 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtıldı. İlk müşterisi Erdoğan'ın olduğu yerli otomobil, tanıtımın üstünden az bir süre geçmiş olmasına rağmen çok sayıda sipariş aldı.

Tanıtıldığı ilk günlerde büyük beğeni toplayan yerli otomobile özel şirketler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, spor kulüpleri ve tüketiciler de talip oldu.

Menzili 500 kilometre olan yerli araç, 100 kilometre hıza 4.8 saniyede ulaşacak. 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak.

Fabrika yapımının 2020'de bitmesi, ardından yerli otomobilin üretimine başlanması planlanıyor. Yerli otomobilin ilk serisinin üretiminin de 2022'de tamamlanması hedefleniyor.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobilinin tanıtılmasının ardından Afşin Belediyesi, hizmetlerinde kullanmak üzere ilk etapta 3 adet ön TOGG siparişinde bulundu.

‘Türkiye'nin otomobili tüm dünyaya hayırlı olsun’ diyen Başkan Güven, yerli otomobilin ilk sipariş talebinde bulunan kurumlar arasında yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyacaklarını ifade ederek, “Ülke olarak, tüm hakları ülkemize ait olan, milli teknolojilerle üretilen yerli otomobilimizin hayata geçişine şahitlik etmenin gururunu yaşıyoruz. Son teknoloji ile donatılmış, doğuştan elektrikli otomobilin seri üretime geçmesiyle bir dünya markası haline geleceğine inancımız tamdır. Dünya ekonomisinde söz sahibi olmak, var olmak için bizler de yerli ve milli otomobilimizi tercih edeceğiz. Bu otomobilden kazanılan her kuruş Türkiye’nin kazancı olacaktır. Biz de Afşin Belediyesi olarak bütçemizin ve imkanlarımızın elverdiği ölçüde milli ve yerli üretimi desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi