Afşin Belediyesince, ‘Hayalimizde Eğitim Var’ projesi kapsamında ilçe genelindeki 54 ilk ve ortaokula spor malzemesi desteğinde bulunuldu.

Bakraç İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirilen törende konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Afşin Belediyesi ve Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Hayalimizde Eğitim Var’ projesi işbirliği protokolü kapsamında temel eğitime bağlı okullarımıza spor malzemesi desteğinde bulunduk. İlçe genelindeki okullarımızın sportif malzeme eksikliğini giderdik.” dedi.

“Eğitime desteğimiz devam edecek”

Öğrencilerin sportif altyapısını ortaya çıkartarak, ulusal ve uluslararası spor etkinliklerinde ilçe olarak başarı elde etmek istediklerine değinen Güven, “Projemizde, öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, mental olarak hayata hazırlanmak, fiziksek gelişimlerine katkı sağlayacak ve başarıyı yakalamaları noktasında gerekli olan ekipmanları temin etmeye çalıştık. Malzemeleri, burada gerçekleştirdiğimiz törende ilçe genelimizdeki tüm okullarımızın okul idarecilerine teslim ettik. Hayata geçireceğimiz yeni projelerimizle birlikte eğitme elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz. Her şey çocuklarımız için. Biz bir taraftan belediyecilik yaparken, diğer taraftan gençlerimizin, halkımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında projelerin birer birer hayata geçtiğine değinen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba da, “Afşin’imizde çok zengin bir spor altyapısı ve kültürü var. Geçmişte ulusal ve uluslararası başarı elde eden, madalya kazanan birçok sporcumuz var. Bu spor geleneğini gençlerimizle, öğrencilerimizle geleceğe taşımak istiyoruz. Öğrencilerimizi sadece akademik alanda değil, sportif, kültürel ve sosyal alanda da desteklemek istiyoruz. Belediyemize destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Spor malzemelerinin dağıtımının ardından Güven ve Kaba, 20121-2022 Eğitim Öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen bocce turnuvasında il ikincisi olan Afşin TOKİ Eshab-ı Kehf Ortaokulu öğrencileriyle bocce oynadı.

Editör: Haber Merkezi