Afşin Belediyesi, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Afşin’de 5 okulun bahçesine oyun parkı kurdu. Parkların açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Afşin Belediyesi tarafından hazırlanan “Hayata Açılan Bahçeler” projesi SODES tarafından kabul edilmişti. Kabul edilen projeyle Afşin’de bulunan 5 okulun bahçesi ve çevre düzenlemesi yapıldı.
Efsus İlkokulu Bahçesi’nde düzenlenen törene Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, 23 Nisan da öğrencilere bu güzel oyun parklarını armağan ettiğini kaydetti. Başkan Aydoğan, “Okullarımızın güzelleşmesi yönündeki eksiğimizi giderilmesi için büyük bir adım attık ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Sevincin yanı sıra bugün ayrı bir hüzün yaşadık. Milli Eğitim camiasına baş sağlığı diliyorum değerli bir öğretmenimiz olan Davut Söyler’i ebediyete uğradık. Okullarımız geleceğin kurulduğu ve kurgulandığı mekanlardır. Bu ülkenin geleceğini hazırladığım yerler. Geleceğin gençlerini yetiştiren ve okullarımızın mimarı öğretmenler ve geleceğimiz olan çocuklarımız kesinlikle daha güzel şeylere layık ancak daha yeni yeni toparlanıyor şehrimiz. Sizlere daha güzel mekanlar için belediyemiz var gücüyle çalışıyor. Bu görünen sadece bir örnek. Bu proje kapsamında şehrimizin muhtelif yerlerinde ve kasabalarımızda bu eksiklikleri tamamladıktan sonra çocuklarımıza güzel bir oyun ve spor alanları yapacağız.” şeklinde konuştu.
 
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ise, “Çocuklarımız bizim gözbebeğimizdir ve çocuklarımız için yapılan her hizmet, hizmetlerin en güzelidir. Sayın Kaymakamımız Faik Arıcan ve Belediye Başkanımızın, birlikte organize ettikleri bu tür faaliyetlerden dolayı kendilerine ben şükranlarımı arz ediyorum. Özellikle okullarımız hayat bulsun projesiyle birlikte okul bahçelerimize kurulan parklarla birlikte hafta sonları bile vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza hizmet edecek. bu yapılan oyun parkının okulumuza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşmalar ardından  Efsus İlkokulu, Mehmet Akif İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Gaziosmanpaşa İlkokulu, ve Yavuz Selim İlkokullarının oyun parklarının açılışları yapıldı. Bu okullara yaklaşık maliyetinin 121 bin Tl olduğu bildirildi.
Editör: Haber Merkezi