Afşin Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 10 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Afşin Belediyesi tarafından Ulu Camii, Turabioğlu Camii, Pınarönü Camii Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı ve Rabia Parkı olmak üzere 5 farklı noktada 10 bin kişilik aşure dağıttı.

Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı’nda pazarcı esnaflarına ve vatandaşlara aşure ikramında bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  muharrem ayı münasebetiyle farklı noktalarda Afşinli vatandaşlara ulaşarak birlik ve beraberlik çerçevesi içerisinde bir arada olmak istediklerini belirtti.

İslam âleminde önemli bir yere sahip olan Muharrem ayının, ilahi bereketin keremin coştuğu ve bollaştığı bir ay olduğunu ifade eden Afşin Belediye Başkanı Güven, “Bugün Ulu Camii, Turabioğlu Camii, Pınarönü Camii Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı ve Rabia Parkı olmak üzere 5 değişik noktada aşure dağıtımı gerçekleştirdik. Yaklaşık olarak10 bin vatandaşımıza ulaştık. Son olarak Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlarımızaaşure dağıtımını da tamamlamış bulunmaktayız. Rabbim kabul etsin, birlik ve beraberliğimizi bozmasın, Rabbim bu millete yardım etsin. Herkesten ülkemiz ve devletimiz için dua istiyorum” dedi.

Aşure ikramını geleneksel hale getirdiklerini belirten Başkan Güven, şöyle konuştu:

"Mübarek muharrem ayı vesilesiyle aşure ikramımızda vatandaşlarımızla bir araya gelmekten son derece mutluluk duyduk. Yüzyıllardır süregelen aşure geleneğinin Afşin'imizde her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik getirmesini, kentimizdeki bolluk, bereket, hoşgörü ve sevgiyi artırmasını temenni ediyorum. Toplumumuzda dini vecibelerimizin ve sorumluluklarımızın unutulmaması gerektiğini böylesi günlerde daha iyi anlıyoruz. Afşin Belediyesi olarak gelenek ve göreneklerimizi her zaman hatırlayacağız ve hatırlatmaya devam edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi