Afşin Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi, Bem-Bir-Sen Kahramanmaraş Şubesi’yle de “Sosyal Denge” sözleşmesi imzalandı.

Afşin Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen müzakereler mutlu sonla noktalandı. Yapılan görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ve Hizmet-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Ahmet Sert arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, işçilerin günlük ücretleri 70 TL’ye çıkartılırken, iki yılı kapsayan sözleşmenin her yılı için personel maaşlarına  %7 zam yapılması uygun görüldü.

Yine Afşin Belediyesi ile Bem-Bir-Sen Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Necati Kahveci arasında Afşin Belediyesi’nde görev yapan memurlar arasında “Sosyal Denge” söyleşmesi imzalandı. Yapılan bu sözleşmeye göre memura 200 TL, kurum müdürlerine ise 400 TL fark verildi.

Afşin Belediyesinde düzenlenen toplu iş sözleşmesinde konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “ İnşallah bu ülkenin zenginliklerinden şehrimiz de hak etmiş olduğu payını alır, almış olduğumuz paydan da mutlaka işçilerimize, memurlarımıza bir pay çıkar.” dedi.

‘Şehre hizmette kalite getirmek için her fedakârlığı yapmaya gayret ediyoruz’ diyen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Bir kurumda görev alan arkadaşlar o kurumun hızını, kabiliyetini belirlerler. Onların barış ve huzur içerisinde çalışabilmesi için her ortamın hazırlanması lazım. Bu bağlamda Afşin Belediyemizde göreve geldiğimizden beri buna dikkat etmekteyiz. İmkânlarımız çerçevesinde çalışanlarıyla barış içerisinde bir kurum oluşturmak, şehre hizmette kalite getirmek için her fedakarlığı yapmaya gayret ediyoruz. Belediyemizde çalışan işçi kardeşlerimizin sözleşmelerini yeniliyoruz. Aynı zamanda memur arkadaşlarımızın mağduriyetini giderecek sosyal denge sözleşmesi de aynı güne denk geldi. Memur arkadaşlarımızla da sosyal denge sözleşmesini imzalayacağız.” şeklinde konuştu.

Afşin Belediyesi’nin işçi maaşlarını tam zamanında ödediğinin dikkatini çeken  Hizmet-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Ahmet Sert, “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Fazlı Başkanımız göreve başladığı günden bu tarafa maaşımızı bu ay alabilecek miyiz demiyoruz. Artık bunun yerine şu gün gelseydi de maaşımızı alsaydık diyoruz. Bu çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyoruz.  Ayrıca işçi arkadaşlarımızın geçmişte olan alacaklarının hiçbiri kalmadı. Afşin Belediyesi bundan sonra çok büyük yol alacak inşallah.” dedi.

Bem-Bir-Sen Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Necati Kahveci ise, “Tüm memur arkadaşlarımızın şartlarını iyileştirme konusunda Başkanımız elinden gelen yardımları yapıyor ve yapmış oldukları yardımların sözleşmesini imzalıyoruz. Bu imza töreninin Kutlu Doğum Haftasına denk getirilmesini istemişti başkanımız, böyle güzel bir haftada da memur arkadaşlarımızın şartlarının iyileştirilmesi için imzamızı atıyoruz.” dedi.

 

Konuşmalar ardından toplu iş sözleşmesi ile sosyal denge sözleşmesi taraflar arasında imzalandı.

Editör: Haber Merkezi