Afşin Belediyesi, bir haftadan buyana devam eden yoğun kar yağışının ardından şehir merkezinde kar ve buz temizleme çalışmalarına başladı.

 

Afşin Belediyesi bir haftadan buyana devam eden kar yağışı sonrası şehir merkezinde, cadde ve kaldırımlarda biriken kar ve buz yığınlarını temizlemeye başladı.

Belediye makine parkındaki tüm iş makinesi ve kamyonlarla kar temizleme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebipekin, "Şehir merkezinden başlamak üzere, kenar mahallerimize doğru kar temizleme çalışmalarımızı yapıyoruz. Karları kamyonlarla şehir dışına taşıyoruz. Geçen hafta başlayan kar yağışı sonrasında 24 saat çalışma esasına göre kriz masası oluşturduk. 2 adet greyder, 3 adet kepçe ve personelimizle birlikte karla mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz ” diye konuştu.

Başkanvekili Celebipekin ayrıca, araç sürücüleri araçlarını şehir merkezine park ettiklerinden dolayı çalışmalarına engel olduğunu belirterek şunları söyledi; “Buradan özellikle trafik açısından sıkıntı yaşanmaması ve karla mücadele çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesi için vatandaşlarımızdan, araçlarını çalışmalara engel teşkil etmeyecek şekilde park etmelerini istiyorum” açıklamasında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi