Afşin Belediyesi Yeni Logosunu Düzenlenen Törenle Kamuoyuna Tanıttı

Afşin Belediyesi Yeni Logosunu Görücüye Çıkarttı

Afşin Belediyesi uzun zamandır kullandığı logosunda değişikliğe giderek yeni logosunu hem basına tanıttı hem de görücüye çıkarttı. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin'in yükselen değerini temsil edecek olan Afşin Belediyesinin sembolünün titiz çalışmalar sonucu geniş bir heyetle seçildiğini söyledi.

Afşin Belediyesi'nde düzenlen törende yeni logoyu basına tanıtan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Uzun çalışmalar neticesinde Afşin Belediyemize yeni bir logo hazırladık. Yeni logomuzda Afşin'imizin verimli topraklarını, su kaynaklarımızı ve kültür mirasımız olan Eshab-ı Kehf'imizi, bölgemizde has bir bitki olan ters lalelinin içerisinde işledik." dedi.


Belediyenin yeni logosunda turuncu, turkuaz ve yeşil renklerinin kullanıldığını ifade eden Başkan Güven," Yeni logomuzda bereketi temsil eden renk olan turuncuyu, etnik köken olarak aynı kökten geldiğimiz Türki cumhuriyetlerinin ortak rengi olan turkuaz rengini kullandık, bu renk  aynı zamanda su kaynaklarımızı temsil ediyor. Yeşil rengimizde Afşin'imizin yeşil oluşunu temsil etmektedir. Afşin Belediyesi olarak bizim iddiamız zaten Afşin'i eskisi gibi yeşil kimliğine büründürmektir. Logomuzda ayrıca Eshab-ı Kehf'imizi işledik."diye konuştu.

1Mart'tan itibaren yeni logonun resmi işlerde kullanılmaya başladığını söyleyen Başkan Güven, " Hazırlanan yeni logonun Afşin'imize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah bundan sonra tüm resmi ilerimizde yeni logomuzu kullanacağız. Logoyla alakalı değişik çalışmalar yapıldı ve logomuzu hem yatay hem de dikey olarak kullanabiliyoruz. 1 Mart itibariyle logomuzu internet sayfamızda kullanmaya başladık. Yeni logomuzun temelinde insanlarda kalıcı bir iz bırakmak olmuştur. Vatandaşlarımızda merak uyandırmasını hedefledik. Yeni logomuzu rahatlıkla insanlarımıza tarif edebiliyoruz ve bakıldığı zaman göze hoş görünen bir logoyu hazırladığımıza inanıyorum. " açıklamasında bulundu.

Yeni logonun Afşin'e hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum diyen Güven," Afşin Belediyesi olarak ilgili bütün birimlerimizle birlikte Afşin'imize farkındalık oluşturabilecek bir logo hazırlamaya çalıştık. Logomuzun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.






Editör: Haber Merkezi