Afşin Belediyesi, Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) damgasını vuran Afsin Belediyesi 2017'de de ödülle dönüyor.

İstanbul'da 21'inci kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT), Afşin Belediyesi, destinasyonlar dalında 'En Etkin Tanıtım' ödülüne layık görüldü.

EMITT 2016'da Turizm Fuarına Afşin damgasını vurarak “Bölgenin Havasını Yansıtan En İyi Stant” ödülünü alan Afşin Belediyesi, EMİTT 2017 etkinlikleri çerçevesinde de “Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi” temalı stant ile destinasyonlar dalında 'En Etkin Tanıtım' ödülünü aldı.

Fuarda, başta UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesinde yer alan Eshab-ı Kehf olmak üzere Afşin'in turizm güzelliklerinin taşındığı stantta birbirinden farkı yöresel ürünler sergilenerek gelen ziyaretçilere sunuluyor.

Afşin'in tarihi, kültür, yöresel zenginliklerinin tanıtıldığı 3 günlük fuar süresince Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi” standa Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve bir çok vatandaş ziyaretlerde bulunarak tebrikte bulundular.

Kahramanmaraş Standı EMITT’in Altın Şehri Oldu

“İstanbul da 21.kez dünyanın turizm ve seyahat profesyonellerine kapılarını açan EMİTT –Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarın da Kahramanmaraş standını Kültür ve Turizm Bakanı sn. Nabi Avcı da ziyaret etti.

EMİTT –Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına “Kahramanmaraş Valiliği adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliğinde ve Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla kentin turizm ve seyahat acenteleri ve otellerinin katıldı.”

Fuarda; Kahramanmaraş'ın kültür, turizm, yöresel lezzetleri, el sanatları, müzeleri, kaplıcaları, tarihi Suk-ı Maraş ve hanları, kaleleri, Germanica yer altı şehri, Maraş Aslanı, kalesi, ulu camii, konakları, doğa sporları, milli parkları ve Uludaz Uğur Böceği olmak üzere kentin, el sanatlarından hanedana sunulan yöresel mutfağı dünyanın seçkinlerine tanıtıldı.

EMİTT Fuarında Kahramanmaraş standını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da ziyaret etti. Bakan Avcı fuar yorgunluğunu Maraş dondurması ve baklavası ile atarken ahır dağı esintisinde yetişen hakiki sahlep’ten de içerek keyif aldı. Kahramanmaraş İl Kültür Ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı tarafından, Kahramanmaraş adına Bakan Nabi Avcı’ya ceviz oyma sandık hediye edildi.

İstanbul da faaliyet gösteren Kahramanmaraş dernekleri ve hemşehrilerimiz de Kahramanmaraş ve Afşin stantlarını yalnız bırakmadı.

Türkoğlu dernek başkanı Cafer Parlak ve yönetimi, KentMaraşder yönetim kurulu, Afşin Eshab-ı Kehf Derneği Başkanı Ahmet Ardıç ve yönetimi, Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği Başkanı Ökkeş Bölükbaşı ve yönetim kurulu EMİTT 2017 de Kahramanmaraş’ı yalnız bırakmadı. Stantta hemşehrilerini ağırladı. Kentin tanıtımına katkı sundu.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı: "Valiliğimiz adına on yılı aşkın süredir EMİTT fuarına katılıyoruz. Kısaca fuarın katkısı şehre ne oldu diye soracak olursak, 10 yıl öncesi tüm şehrimizde yıldızlı otel sayısı 5 sayısını geçmezken bugün 50’ye yakın yıldızlı otel var. Ve bunun yanında dünyanın otel devleri şehrimizi zincir halkasına kattı. Bugün şehrimizde Hamton by Hilton, Clarion, Ramada, Orkis, Saffron gibi dünya devlerinin yanında Kazancı, Büyük Maraş ve tarihi öneme sahip Belli otellerinin yanında her ilçemizde yıldızlı oteller bulunmakta. Kaplıca turizminde önemli bir paya sahip olmaya başladık. Acı su diye adlandırdığımız Şifalı “İçme” suyu turizminde yerli turizmde üst sıralardayız. Tarihi Germanica Antik Kenti, Maraş Kalesi ve Aslanı, etnografya müzeleri arasında ilk sırada yer alan Maraş müzesi, El sanatları; sim sırma, yemeni, bakırcılık, ağaç oymacılığı, külekçilik ve bıçakçılık ivme kazandı yeniden atağa kalktı. Tarihte Osmanlı hanedanlığı için önemli bir konuma sahip şehrimiz gelin vermekle birlikte yöresel mutfağımızla da sarayın gözdesiydi. Yöresel mutfağımızı da profesyonellere anlattık davet ettik. Önümüzdeki dönemde Kahramanmaraş’ı daha fazla ekranlarda göreceksiniz" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Emitt fuarında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından temsil edildi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, şehrin turizm penceresi Otel ve seyahat acentelerini, Maraş Dondurması ve “Kırmızı Biber Maraş Biberini Tarhanasıyla” birlikte fuar ziyaretçilerinin beğenisine sundu.

EMİTT Fuarında sanat medya dünyasının ünlü isimleri de Kahramanmaraş standını ziyaret etti. Şehrimizde proje yapmak, kentimizin sıcakkanlı insanlarıyla bir arada olmak isteriz dediler. Dolu Dolu Anadolu programı sunucusu Mert Savaş, ünlü manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, THM sanatçısı Aydın Beyoğlu, Kanal D haber eski müdürü, gazeteci Eyüp Kadir Kılcı birçok tanınmış kişi Kahramanmaraş’ı onurlandırdı.

EMİTT Fuarda DOĞAKA olarak Kahramanmaraş’a katılım ve katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi