Afşin Belediyesi 2018 kültürel etkinlikleri kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenledi.

Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, engelli öğrenciler ve bakımevinde kalan bireyler için hazırlanan gösteriler sunuldu.

Afşin Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, her insanın bir engelli aday olduğunu vurgulayarak, "Engellileri bir gün değil yılın her günü hatırlamak gerekiyor" dedi.

Afşin Belediyesi tarafından 2014 yılında açılan Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezinde engelli bireylere yönelik bir çok hizmette bulunduklarını dile getiren Güven, " Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezimiz özel kardeşlerimizin kaynaştığı, sosyal yaşama katıldığı, yeteneklerinin geliştirildiği bir merkez oldu. Özel öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmalar, her yıl sergiler düzenleyerek görücüye çıkıyor.  Afşin’de iletişimde engelleri kaldırıyoruz isimli bir proje yaptık. Özellikle esnaf, kamu görevlisi olmak üzere tüm Afşinli vatandaşlarımızı kursa davet ettik ve işaret dili öğrettik. Ardından yine özel kardeşlerimiz için okuma yazma kursu açtık. Elhamdülillah okuma yazma öğrettik ve mezun ettik. Çok olumlu dönüşler aldık. Çünkü bizim açtığımız bu kurs Türkiye’de bir ilkti ve biz ilki başardık. Tabi bununla birlikte Türkiye’de de bu kursun eksik olduğunu gördük. İl dışından kursumuza müracaatlar oldu. Türkiye’ye örnek olduk. Özel kardeşlerimizin hayatlarını biraz daha kolaylaştırmak, onlara gönülden destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu programımızda da özel insanlarımızın gönüllerince eğlenmelerini amaçladık. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum”

Konuşmanın ardından Malatya’dan gelen ekip tarafından Hacivat-Karagöz, kukla ve uzun adam gösterileri yapıldı.

Etkinliğe Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan Afşin Müftüsü Hayrullah Balta, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Hikmet Böke, sivil toplum odası temsilcileri ile engelli bireyler katıldı.

Editör: Haber Merkezi