Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında temizlik ve dezenfektan çalışmalarını yoğunlaştırıldığını söyledi.

Güven, “Sağlık Bakanlığı ve İş İşleri Bakanlığımızın açıkladığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizdeki tüm kamu kurumları, sosyal alana açık mekanların dezenfektan çalışmalarını büyük oranda bitirdik.” dedi.

Dünyayı etkileyen bir sürecin içinde olunduğunu kaydeden Güven, “ Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ülkemizi de etkilemeye başladı. İçişleri Bakanlığınca alınan "koronavirüs tedbirleri" konulu ek genelge kapsamında ilçemizde de önlemlerimizi aldık. Topluma açık eğlence yerleri, kıraathaneler, internet kafe gibi mekanlar geçici süre kapatıldı. Kapalı pazaryerimiz, caddelerimiz dezenfekte edildi.” diye konuştu.

Koronavirüs tedbirleriyle bu sürecin atlatılacağını ifade Güven, şunları söyledi:

“Belediye olarak genel olarak dezenfektan çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonraki görev vatandaşlarımıza düşüyor. Özellikle lokanta ve benzeri kamuya açık işletmelerin normal temizliklerine çamaşır suyunu eklemeleri gerekiyor. Vatandaşlarımız evlerindeki temizliği yüzde bir oranda çamaşır suyuyla yapabilir. Vatandaşlarımızdan ricamız, topluluk içine girilmesini gerektirecek durumlardan uzak dursunlar. Geçici bir süreyi yaşıyoruz. İlçemizde sokaklarımızda, caddelerimizde dezenfektan çalışması yapıldı. Uygulama ara ara devam edecek. İnşallah ülkemizdeki vaka sayısı daha fazla artmaz. Bakanlığımızca alınan kararlar hepimizin, sağlığı ve can güvenliği için alınan kararlar olduğunu unutmayalım. Bu noktada hemşerilerimizden anlayış göstermesini, çevre sağlığı için, insan sağlığı için hassas davranılmasını rica ediyorum. İnşallah bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız.”

Editör: Haber Merkezi