Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, önceki gece Afşin’de de kendini gösterdi. Kentin her kesimi beyaza bürünürken, yağışıyla birlikte Afşin Belediyesinin de karla mücadele mesaisi başladı.
 
Afşin’de uzun süredir beklenen kar yağışı önceki gece yüzünü gösterdi. Akşam saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, gecenin ilerleyen saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Afşin bütün kesimleri yoğun kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.
 
Kar nedeniyle sokaklar beyaza bürünürken, Afşinlilerde yeni bir haftaya karla ‘merhaba’ dedi. Yoğun kar yağışının ardından parklar, binalar, otomobiller, cadde ve sokaklar karla kaplanırken, Afşinliler de Rabia Parkı, Atatürk Parkı gibi yerlerde karla oynayarak karın keyfini çıkardı.
 
Afşin Belediyesi de, aralıklarla devam eden kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana arterler ve tüm caddeler ile sokaklarda kar küreme ve yol tuzlama çalışması yürüttü.
 
 
Afşin’de gece başlayan ve sabaha karşı yoğunlaşan kar yağışına karşı, Afşin Belediyesi ekipleri yaklaşık 20 ton tuz döküp ana arterleri tamamen trafiğe açık hale getirdi. Fen İşleri müdürlüğü yetkilileri Afşin’de kar yağışı ihtimaline karşı günler öncesinden kentin birçok noktasında karla mücadele araçlarının hazır bekletildiğini belirterek, kar yağışı sırasında bu araçlarla ilk müdahalede bulunulduğunu, daha sonra takviye edilen araçlarla birlikte gerekli çalışmaların yapıldığı bildirildi.
 
 
Afşin Belediyesi, önceki akşam kar yağışının başlamasından itibaren gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Gece 48 kişilik ekip ve greyder, kepçe, kar küreme ve kamyonlardan oluşan 15 araçla özellikle Elçibey Caddesi, Atatürk Caddesi, Nazım Kaynak Bulvarı ve okul yolları başta olmak üzere birçok mahalle ve sokak yollarına müdahale eden belediye ekipleri, tüm kesimlerde çalışmalarını sürdürdü.
 
 
Çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve tüm cadde ve sokaklar ile okul yollarında tuzlama ve kar küreme işleminin aralıksız sürdüğünü belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; ”Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, önceki gece Afşin’de de kendini gösterdi. Afşin Belediyesinin de karla mücadele mesaisi başlamış oldu. Fen işleri, Park ve Bahçe ile Temizlik işleri ekiplerimiz gece boyunca çalışmalarına aralıksız devam etti. 48 kişilik ekibimiz ve 15 iş makinemiz ile tuzlama, küreme çalışmalarımız vatandaşlarımızın olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için hız kesmeden devam ediyor” dedi.
Editör: Haber Merkezi