Afşinliler ilk iftarlarını, Rabia Parkı'nda açtı. Afşin Belediyesi, Ramazan ayının ilk gününde Rabia Parkı'nda kurulan metrelerce uzunluktaki iftar sofrasında 500 kişiyi buluşturdu.

Afşin Belediyesi, Ramazan ayının ilk gününde, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve belediye personeli ile ailelerini ve vatandaşları, Rabia Parkı'nda kurduğu iftar sofrasında ağırladı. Ramazan'ın coşkusunu birlikte yaşayan yüzlerce vatandaş aynı anda iftar yaptı.

"Ramazan birlik beraberlik ayıdır"

İftar programına katılan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin Belediyesi her Ramazan ayında vatandaşlarımızı aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. İlk iftarda belediye çalışanlarımız ve aileleri, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ile Ramazan ayının ilk iftarından bir araya gelmek istedik. İnşallah hep birlikte güzel bir iftar programı geçireceğiz. Ramazan birlik beraberlik ayıdır.Bu iftarımızda da bunu pekiştiriyoruz" dedi.

100 dönümlük alanda halkın hizmetine sunulan Rabia Parkı’nda, vatandaşları gönül sofrasında ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Güven, " İlçemizde güzel bir park çalışması yapıyoruz. Şuanda Rabia Parkı'nda iftar programından vatandaşlarımızla bir aradayız. İlçemizde faaliyet gösteren derneklerimiz belediye tarafından oluşturulan Ramazan Sokağı'nda stantlarını açtılar.  Açılışını yapacağız. Ayrıca parkımızda vatandaşlarımıza bir sürprizimiz olacak. Vatandaşlarımızla buluşturmak istediğimiz "ışıklı, müzikli fıskiye sistemi" henüz tamamlanmadı fakat yinede iftar programında müzikle ve ışıkla senkronize bir şekilde hareket eden sistemi çalıştıracağız ve vatandaşlarımıza görsel bir şölen yaşacağız. " açıklamasında bulundu.

 Ramazan Sokağı Afşin'de bir ilk oldu

Rabia Parkı'nda Ramazan ayı boyunca hizmet verecek olan Ramazan Sokağı ve iftar çadırı söyleyen Güven, " İlçemizde ilk defa ramazan sokağı kuruduk. Amacımız, tüm Afşinli hemşerihlerimizin ramazan ayında bir arada yaşamasını temin etmekti. İlçemizde faaliyet gösteren derneklerimiz belediyemiz tarafından oluşturulan bu sokakta hizmet verecek. Eksiklikler, hatalar olabilir ve biz bunları görerek ve düzelterek yolumuza devam edeceğiz. İnşallah hayırlı olur, huzurlu ve eğlenceli olur. İnşallah yıllar sonra bile akıllarda kalan ramazan anılarını oluştururuz vatandaşlarımızda." diye konuştu.



Ramazan ayının feyzinden herkesin tamamıyla faydalanmasını dileyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Tüm hemşehrilerimizi gönül sofralarımıza davet ediyor, bu vesileyle 11 ayın sultanı Ramazan ayının, tüm dünyaya,  İslam alemine, ülkemize ve ilimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.

İftar programına AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, belediye başkan yardımcıları, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi