Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Makine Parkın ’da incelemelerde bulundu. İkinci bir asfalt üretme makinasını Afşin Belediyesi’ne kazandırdıklarını kaydeden Başkan Aydoğan, yeni kurulan asfalt makinasının 7 saate 50 ton asfalt ürettiğini kaydetti.
“Alet çalışır el övünür” diyen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Belediye başkanı olarak göreve başladığımda el attığım birim destek hizmetleri olmuştur. Çünkü bilinir ki alet çalışır el övülür. Ne yazık ki virane bir destek hizmetleri il karşılaşmıştım. O gündür bu gündür 4 yıldır destek hizmetlerini en güzel hale getirmeye çalışıyoruz bu gün destek hizmetlerinde 85 000 nüfusa yetişebilecek ulaşabilecek bir kapasiteye ulaştık bunun son örneği asfalt pilentini yenilemiş oldu7k saatte 50 ton bir asfalt üretim kapasitesine sahip kalite ve kıvamı yüksek olacak zaten taş ocağımızın taşları kaliteli bir taş ocağı böylece Afşin’imizin asfaltlanmamış yolu sokağı caddesi hatta köy yollarına yetişebilecek imkanlarına kavuşmuş oluyoruz Afşin’e hayırlı olsun. “ dedi.
Mevcut asfalt üretme makinasının Afşin’e yeterli olmadığını belirten Başkan Aydoğan şunları kaydetti:
“Başladığımızda hemen hemen yok gibiydi saatte 50 ton asfalt alabileceğimiz bir asfalt pilenti kurdurduk ancak gördük ki oda Afşin’imize yetmiyor daha hızlı çalışan bir asfalt pilenti kurdurmamız gerçekleşecekken kayseri Talas belediyemizin yenilediği elinde bulunan nerdeyse bedava fiyatına alıp şehrimize kazandırdık. Böylece ucuz bire maliyette elde etmiş olduk ihtiyacımızı parça parça karşılayacak zaten daha fazlasına ihtiyacımız olmayabilir son model yüksek kapasiteli tonajlı pilentler var bizim buna ihtiyacımız yok bizi kurtaracak miktar gerek olduğunda ikisi birden çoğu zaman gerekli olmayacak o yüzden bir tanesini çalıştıracağız istediğimiz seviyeye ulaştırabiliriz ve bu nedenle böyle bir tesis kurmak zorunda kalmıştık. Afşin’e hayırlı olsun.”
 
 
 
Editör: Haber Merkezi