Afşin Belediyesi yaşlı ve engelli vatandaşların evlerini temizlemek için çalışma başlattı.

Afşin Belediyesi, ilçede bulunan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerini temizlemek için çalışma başlattı. Bu sayede yaşlı, mağdur ve bakıma muhtaç vatandaşların kendi başlarına yapamadıkları ev işleri yapılarak bir nebze olsun rahatlamalarını sağlanacak.

Bu kapsamda Belediye ilçe genelinde bulunan 30 yardıma muhtaç, yalnız ve kendisine bakacak kimsesi bulunmayan, günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan, devlete ait veya özel herhangi bir bakımevinde kalmayan vatandaşların yaşadıkları evlere temizlik hizmeti veriyor.

İlk olarak Yeşilevlerde ve Karşıyaka mahallelerinde bulunan yardıma muhtaç yalnız yaşayan yaşlıların evleri, belediye görevlileri tarafından bahar temizliği yapıldı.

Yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşların dünden bugüne kültür değerlerini, örf ve adetleri yarına taşımayı sağlayan en değerli varlıklar olduğunu dile getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; "Ömürlerinin çoğunu vatanına ve milletine hizmet ederek geçirmiş vatandaşlarımıza sahip çıkmak, yaşlılık dönemlerinde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarını sağlamak için onların sorunlarına çözüm yolu bulmak millet olarak hepimizin yapması gereken insani bir görevdir. Bu manada yalnız yaşayan ve kimsesi olmayan yaşlı teyzelerimizin, amcalarımızın evlerini temizliyoruz. İnşallah bu hizmetimizi sürekli ve arttırarak sürdürme hedefindeyiz çünkü bu bizim düşkün ve kimsesiz vatandaşlarımıza insani ve ahlaki görevimizdir" dedi.

 - 30 Vatandaşın Evi Temizlenecek

Afşin Belediye ekipleri önceden tespit edilen hanelerin temizliğine başladı. Yaklaşık olarak 30 hanenin temizlenmesi planlanıyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusrat Karataş ;"Afşin Belediyesi olarak fen hizmetlerinin yanında kültürel ve sosyal faaliyetlere imkanlarımız dahilinde önem vermeye çalışıyoruz. Bu günkü ev ziyaretimizin sebebi ise sosyal faaliyetler çerçevesinde mağdur olan, yalnız yaşayan kendi işini görme noktasında bile zorluk çeken vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Kış bitti bahara girdik elhamdülillah,bu vatandaşlarımız temizliklerini yapamamışlar kış boyunca genel temizliklerini yapacağız varsa başka ihtiyaçlarını onlarında tespitini yapıyoruz o nokta da yardımcı olmak için çalışıyoruz. Özellikle Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Bu hem dinimizin emri Allahüteala buyurur ki yalnızca bana kulluk edin, anne ve babaya iyilik edin. Bir emir söz konusu. Bizim ahlak anlayışımızda bunu emreder. Büyüklerimize hizmet etmek bizim ahlaki görevlerimizdendir. Bu düşünce ve hareketle 30 kadar evi mağdur ve işini yapamayan vatandaşlarımızın evini ziyaret ediyor, ekip olarak bu evlerin temizliğini yaptırıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi