Çeşitli toplantılar için yurt dışında bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e, yerel seçimlerde  AK Partiden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Ayşe Kılıç vekalet ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir olduktan sonra Afşin'de ilk defa bir bayan, belediye başkanlığına vekalet ediyor. Afşin Belediye Başkanı Vekili Ayşe Kılıç, Afşin Belediyesinin her zaman bayanların yanında olduğunu ve  bir bayan olarak Afşin'e hizmet etmenin sevindirici olduğunu söyledi.
 
Kahramanmaraş Büyükşehir olduktan sonra Afşin'de ilk defa bir bayanın belediye başkanlığına vekalet etmesinin kadınlarımız açısından gurur verici olduğunu ifade eden  Afşin Belediye Başkan Vekili Ayşe Kılıç, "Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven, İspanya'da teknik inceleme programına katıldı. Şuanda ben Afşin Belediyesi Başkanlığına vekalet ediyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir olduktan sonra Afşin'de ilk defa bir bayanın belediye başkan vekili olması tüm kadınlarımız adına güzel bir durum. Sayın Başkanımız Mehmet Fatih Güven,  seçim sırasında bir bayan olarak beni birinci sıraya yazarak kadınlarımıza nasıl değer vermiş olduğunu göstermiş oldu.Şuanda da Afşin Belediye Başkanlığına vekalet etmekteyim. Afşin Belediyesi olarak, seçim döneminde de kadın dostu bir belediye olacağımızı söylemiştik. Afşin Belediyesi her zaman kadınlarımızın yanında olacak.Kadınlarımıza yönelik  çalışmalarımıza başladık. Şuanda Atatürk Parkı içerisinde "Kadınlar Lokali" adı altında tüm sanatsal etkinliklerin yapılabileceği bir alan oluşturmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, Afşin'de kent konseyi oluşturulduktan sonda bir kadın konseyi oluşturuldu ve tüm Afşin'de bulunan bayanlarımızın sorunları için bir araya gelerek sorunları çözmek için çalışmalarda bulunmaya devam edecekler". dedi.
 
Kılıç "Bir bayan olarak, ben kendi adıma Afşin'i temsilen büyükşehirde olmanın gururunu yaşamaktayım. Büyükşehirde, imar ve bayındırlık komisyonunda ve çevre ve altyapı hizmetler birliğinde görev yapmaktayım. Büyükşehirde Afşin'e hangi hizmetleri getirebiliriz ve sorunların çözümü nokrasında çalışmalar yapmaktayız. Ayrıca Eshab-ı Kehf şehri olarak Tarihi Kentler Birliği Temsilciliği görevinde bulunmaktayım.  Bu noktada diğer şehirlere toplantılara katıldığımızda bu konuyla alakalı olarak Eshab-ı Kehf'i ve tarihini nasıl ortaya çıkartırız onunla alakalı proje çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah gelecek yıl Tarihi Kentler Birliğinin ödeneğinden  yararlanmak için Eshab-ı Kehf için uğraşıyoruz. İnşallah bu 5 yıl içerisinde Afşin'e en güzel hizmeti yapmak için gece gündüz hep birlikte çalışacağız." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi