Afşin Belediye Başkanı Güven;
"Söz verdik, başladık ve bitiriyoruz"
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Güven, 30 Mart yerel seçimlerinde Afşin halkına verdiği sözleri bir bir hayata geçirdiklerini kaydetti.
 
İlk iki yılda yapılacak projelerle Afşin'deki kötü algıyı değiştirmek istediklerini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin Belediyesi Başkanlığı seçim döneminde bizler Afşin'de bulunan problemleri ikiye ayırmıştık. Öncelikle ilk iki yılda yapılacak projelerle Afşin'deki kötü algıyı, umutsuzluğu kırmak için çalışmalar yapmayı hedeflemiştik ve bunlar bir bir hayata geçiyor. İkinci olarak da Afşin'in ihtiyaç duyduğu hizmetleri yerine getireceğiz "dedi.
 
-"2015'te Afşin kapalı semt pazarı ve parke fabrikasıyla tanışacak"
 
Afşin'e 2015 yılında bir çok hizmetin geleceğini ifade eden Güven, " Öncelikle bu yıl Afşin kapalı semt pazarıyla tanışacak, parke üretim fabrikasıyla karşılaşacak ve standartları belirlenmiş yol çalışmalarıyla karşılaşacak. Ekonomik olarak zor durumda olmamıza rağmen Afşin halkının layık olduğu hizmeti üretme derdindeyiz.Afşin'e hizmet için söz verdik, hizmet etmeye başladık ve Afşin'in problemlerini bitiriyoruz. Seçim kampanyamızda vermiş olduğumuz sözlerin gerçekleşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Mezarlıklarımızda çalışmalarımız devam ediyor. Afşin'de nitelikli yeşil alan sayısı artacak. Raiba Parkında yapılan ek tesislerimiz hızla devam ediyor. Afşin'in ihtiyaç duyduğu her türlü sorun inşallah giderilecek."şeklinde konuştu.
 
-"Parke fabrikası maliyeti düşürecek"
 
Afşin'de kurulacak olan parke fabrikasıyla maliyeti düşürmeyi hedeflediklerini söyleyen Güven, "Afşin'e kuracağımız parke fabrikasıyla maliyetleri düşürmeyi hedefliyoruz ve ilçemize kullanacağımız parkeleri kendimiz üreteceğiz. Parkeyi satın alma maliyetiyle bir hesap yaptığımızda, 100 bin metrekare parke ürettiğimiz zaman zaten tesis kendini amorti ediyor. Afşin Belediyesi parkeye para vermeyecek, kendi parkesini üretecek.İnşallah bu fabrikayı kuracağız ve Afşinlilerin hizmetine sunacağız. Fakat geldiğimiz süreçte bizleri üzen bazı olaylar oldu. Daha öncede bunu yaşamıştım aday adaylığı sürecinde ve Afşin'e gelmeye karar verdiğim dönemde hep şunu söylediler bana; 'Afşin'e gelmeyi iyi düşündün mü? Afşin'de hizmet yaptırmazlar' diyorlardı. Bende bunlara cevaben 'Hizmet yapmak için geliyorum, hizmet bizim işimiz' diyordum ama kast edilen farklı bir şeymiş. Bazı insanlar hizmet yapılmasını engellemek için direk yada en direk, dışarıdan ve içeriden yapılan hizmetler konusunda olumsuz bir gayret içerisindeler. Biz Afşin'e hizmet etmeye devam ettikçe, güzel projeler ortaya çıkardıkça bu olumsuz gayretler artıyor. Ben bu olayı ekşiyen yoğurdun kaynamasına benzetiyorum. " dedi.
 
-"Afşin gelişecek, Afşin değişecek"
 
Afşin'e hizmet yaptıkça bazı çevrelerin kendilerine  cephe aldıklarını kaydeden Güven, "Afşin bunlara rağmen gelişecek ve değişecek" diyerek  konuşmasına şöyle devam etti:
"Afşin'e hizmet yaptıkça, bazı çevrelerden tepki görüyoruz. Bu hizmet Afşin'e neden yapıldı? denilmiyor veya bu hizmetin daha iyisi yapılamaz mıydı? denilmiyor. Küçük nedenlerle ortam gerilmeye çalışılıyor ve hizmetin önü kesilmeye çalışılıyor. Şuan belediye içerisinde oluşan yapıyı bozmak için bir gayret var ortada. Bunlarla alakalı bizler tedbirlerimizi alıyoruz. Bizim manevi sorunumuz Allah'a karşı, Afşin halkına karşı. Bizim için önemli olan halkımızın duaları ve destekleridir. Her şeye rağmen, her kese rağmen bizler Afşin'e faydalı olan hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Hizmetlerimizde adaletten ve bilimsel gerçeklerden ödün vermeyeceğiz. Kim ne yapacaksa yapsın, küsecekse küssün ama bizler Afşin'e hizmet yapacağız. 25 yıldan buyana var olmayan hizmetleri getireceğiz ve Afşin halkı da hizmeti sonuna kadar hak ediyor. Biz 83 bin Afşinli hemşerimiz adına çalışıyoruz. Çalışmalarımıza da 3-5 kişinin engellemesi ve dedikoduları mani olamayacak. Afşin'in 25 yıllık hizmet açığını geriye kalan 4 yıl içersinde inşallah kapatacağız.  Bizlere oy veren veya vermeyen 83 bin hemşerimize karşı sorumluyuz, kasaba politikası yapmıyoruz ve insanları birbirine düşürmek için uğraşmıyoruz, yapılan işlerle alay etmiyoruz. Allah'a hamt olsun yapmadığımız işlerle değil, yaptığımız işlerle bizleri eleştiriyorlar. Hizmet yapılıyor. Buda bizler için mutluluk verici bir şeydir. Afşin gelişecek, Afşin değişecek. Afşin Belediyesi olarak gelişim sürecinde elimizden geleni yapacağız. Afşin birilerine rağmen gelişecek, bazı guruplara rağmen değişecek."
 
- "Afşin halkı kaliteli su içecek"
 
Başkan Güven, Akdere İçme Suyu Projesiyle ve şehir şebekesinin yenilenmesiyle birlikte Afşin halkının su sorunun biteceğini  ve Afşin halkının kaliteli su içeceğini söyledi. Güven," Akdere İçme Suyu Projesi devam ediyor. Akdere projesiyle Afşin'in su sıkıntısı giderilecek. Fakat içme suyundan önce şehrimizin altyapı şebekesinin acilen değişmesi gerekiyordu. Şehir şebekesinin yenilenmesi için ihaleye çıkıldı ve firmayla sözleşme imzalandı. Havalar iyi gider ve çalışma şartları el verirse bu ay içerisinde veya Şubat ayı içerisinde ilk kazma vurulacak. Şehrimizin içme suyu şebekesi değişecek.Bu yatırımların yanı sıra Çöllolar Kömür Havzasında bulunan sondaj sularının Afşin'e getirilmesi noktasında ihale yapıldı ve kısa sürede çalışmalara başlanacak. Afşin 2015 yılında yapısal sorunlarını çözme noktasında harekete geçmiş bir şehir olacak. "ifadelerine yer verdi.
 
Güven konuşmasını şöyle sonlandırdı;
 
"Belediye olarak Afşin'e hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. EDS, Mobese sistemleriyle alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Afşin'de Belediye mali ve yapısal olarak düzeliyor ve düzenleniyor. Kurumsal olarak hızla düzeliyor ve düzenleniyoruz. İnşallah bu düzenlemelerle birlikte hizmette daha hızlı yol alacağız. Afşinli hemşerilerimizin şunu bilmesini istiyorum; ' Göreve geldiğimiz 9 aylık süreçte Afşin Belediyesinin borcuna borç katmadık, bir miktarda azalmasına vesile olduk. Afşinli hemşerilerimiz merak etmesin, Afşin Belediyesi personel ücretini ödeyecek ve mazot alabilecek paramız olduğu sürece biz hizmete devam edeceğiz' Birilerine rağmen ve engellemelere rağmen hizmete devam edeceğiz. Ben 2015'in tüm Türkiye ve Afşin için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2015 yılında altyapı problemlerini çözmüş bir Afşin diliyorum. Altyapı problemlerimiz bittiği gün Afşin çok değişecek."
Editör: Haber Merkezi