Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Kredi ve Yurtlar Kurumu Afşin Kız Öğrenci Yurdunda kalan üniversite öğrencilerinin düzenlemiş olduğu kariyer gününe katıldı.

Afşin Kredi Yurtlar Kurumu Kız Yurdu tarafından düzenlenen  kariyer günleri etkinliğine Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven konuşmacı olarak katıldı. Başkan Güven, Belediye olarak öğrencilere her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti.

Kariyer Günleri etkinliğinde konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  görev yaptığı Afşin Belediye Başkanlığına kadar ki geçen süreç ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.

Mesleki kazanımlar ve kariyer edinme konusunda öğrencilere bazı tecrübelerini de aktaran Başkan Güven, " Öncelikle Afşin'imizde üniversite eğitimlerine devam eden öğrencilerimizi böyle bir program hazırlaması ve ilk olarak bizleri davet etmeniz beni çok sevindirdi. Bundan sonraki hayatınızda belki de ailenizin koruyucu kanatlarının altından sıyrılıp, kendi başınıza ayakta kalma mücadelenizi başlatacaksınız. Hayatta şöyle bir prensibim oldu. Tecrübe kazanmak için illa yaşamak gerekmiyor. Yaşanan tecrübeler varsa alır kullanırım. O tecrübeyi yeniden yaşamanın bir anlamı yok ancak zaman kaybı olur. Bu anlamda da hepimiz aynı yollardan geçtik. İyi kötü lise, üniversiteyi, iş hayatı, tecrübeyi paylaşmak da bu anlamda ben onur duyuyorum. Böyle bir davette beni çok onure etti. Bunun için sayın yurt müdürümüze ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

- "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Afşin'de Kadınlar Merkezi hizmete girecek”

Afşin Belediyesi olarak Atatürk Parkında bayanlara yönelik bir merkezin hizmete açılacağını söyleyen Güven, "Afşin yavaş yavaş ayaklarının üzerinde durmaya başladı. İnşallah içinde bulunduğumuz yıl içersinde büyük değişikliler olacağını sizlere söyleyebilirim. Belediye olarak Afşin'de hizmetlerimizi yaparken sosyal aktivitelerimizi de aksatmadan yerine getireceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Afşin Belediyesi olarak Atatürk Parkı içerisinde sadece bayanlarımızın kullanabileceği bir kadın merkezinin açılışını yapacağız. Bu merkeze bütün bayan vatandaşlarımız rahatlıkla gelebilir, sporlarını yapabilir ve sosyal faaliyetlerini rahatlıkla yapabilecek. " açıklamasında bulundu.

Güven, konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Kız Yurdu Müdürü Funda Kösebalaban, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile Afşin Kız Yurdu öğrencileri katıldı.
Editör: Haber Merkezi