Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven düzenlediği basın toplantısı ile görevdeki 9 ayını değerlendirdi.
Afşin Belediyesinde basın mensuplarıyla buluşan Afşin Belediye Başkanı Güven, önümüzdeki yıllarda alt yapı sorunlarını çözmüş ve güçlü ekonomisiyle Afşin'i daha yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini söyledi. 
30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Afşin Belediye Başkanı seçilen Mehmet Fatih Güven, düzenlediği basın toplantısıyla 9 aylık çalışmalarını değerlendirdi. Afşin Belediye Başkan Yardımcılarının da  hazır bulunduğu toplantıda Güven, bugüne kadar yaptıkları yatırımlar, projeleri ve hedefleri projeler hakkında sunum yaptı.
Yerel seçimlerin ardından büyük bir çalışma performansı sergilediklerini kaydeden Başkan Güven, "Göreve geldiğimiz günden buyana Afşin Belediyesi olarak 9 aylık süreçte neler yaptık bunları halkımızla ve basın mensuplarımıza açıklamak için bu toplantıyı düzenledik. Belediye olarak 1 Nisan 2014'ten itibaren yaptığımız projeleri ve devam eden projeleri özetlemek istedik. "dedi
Güven,"Afşin Belediyesi olarak seçimden hemen sonra bir yapılanma sürecine girdik. Bizlere söylendiği gibi karşımızda kurumsallaşmış bir belediye bulamadık, borçları ödenmiş bir belediye bulamadık. Şuanda Afşin Belediyesi, Kahramanmaraş'ta oran olarak en büyük borcu olan belediyedir. Afşin Belediyesinin 2013 gerçekleşen gelir vergisi 20 Milyon TL ve şuan ki borcumuz 60 Milyon TL, olması gerekenden 10 kat fazla bir borucumuz bulunmakta. Afşin Belediyesi olarak göreve geldiğimizden buyana 9 aylık süreçte ilçemize bir takım hizmetler yaptık.Bu hizmetleri yaparken borcumuzu arttırmadığımız gibi borcumuzda da azalmayı sağladık. Özellikle işçi alacaklarından başlayarak borçlarımızı ödeme gayreti içerisinde olduk. Bir taraftan yatırım yaparken bir taraftan da borçlarımızı ödeme gayreti içerisinde olacağız. Belediyemizin rakamsal verilerini 2015 yılının Ocak ayında yapacağımız basın toplantısında açıklayacağız. Biz göreve geldiğimizde bir toplantı yapmıştık personellerimizle ve başkan yardımcılarımızla. O toplantımızda belediye olarak periyodik olarak toplanma kararı aldık ve halkımıza karşı şeffaflık adına ve hesap verilebilirlik adına  durumumuzu kamuoyuna paylaşacağımızı söylemiştik. " şeklinde konuştu.
Afşin halkının yılbaşından itibaren ne yaptığını bilen, çok daha derli toplu bir belediye göreceklerini söyleyen Başkan Güven, "İlçemizde 9 aylık süreçte yaptığımız işler var, devam eden işler var. Afşin'in stratejik planını oluşturduk, performans programını hazırladık ve mali denetimle alakalı çalışmalarımız devam ediyor. İç denetim eylem planı hazırlıklarımız devam ediyor, meslek hizmet içi eğitimlerimiz devam ediyor. Bu kavramların hepsi kurumsallaşma adına çok önemli saç ayaklarıdır. Afşin Belediyesinde ne yazık ki taşkın işlemleri henüz uygulanmıyor fakat 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya başlayacağız. Halkımız yılbaşından itibaren ne yaptığını bilen, çok daha derli toplu bir Afşin Belediyesi görecek karşılarında. Halkımızın karşısına seçimden önce Belediye olarak 5 yılda yapabileceğimiz hizmetleri söylemiştik. Aradan 9 ay gibi bir süre geçti ve ilçemize 5 yılda yapacağımız hizmetleri 3-3,5 yıl gibi kısa bir sürede bitirebilecek bir kapasitede çalışıyoruz. Bu bizim için çok iyi olacak ve geriye kalan 2 yılda da halkımıza hak ettiği Afşin'i vermek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.
 
Afşin Belediyesi olarak 9 aylık süreçte yapılan ve devam eden projeleri anlatan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven;
"Öncelikle kentin ana arterleri başta olmak üzere cadde ve sokak iyileştirmesi çalışmalarını hızlı bir şekilde başlattık. “Önce insan” prensibi ile sağlıklı ve standartlara uygun yürüyüş yollarını, trafik akışının düzenli sağlandığı yol aks çalışmalarını, ilçe merkezinde ve seçim sonrası mahallemiz haline gelen kasaba ile köylerimizde de bir bir hayata geçirmeye başladık."
 
Afşin'e Modern Kent Meydanı
 
İlçemizin daha güzel ve modern bir görünüme kavuşması adına yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Belediyemizin önünde yer alan meydan için düzenleme çalışmalarına başlandı. Çalışmaların yüzey suyu drenajı, taşkın önleme, dolgu, iş makinası, çalışan ekiplerin iaşe ve barınma gibi unsurları Afşin Belediyemizce, proje, malzeme ve işçilik gibi üst yapı çalışmaları ise Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyemizce yürütülmekte olup, çalışmalar sonuçlandığında bu mekân Afşin’e yakışır bir Kent Meydanı olacaktır.
 
-Asfaltsız Yol, Kaldırımsız Sokak Kalmayacak
 
İlçe merkezimizde Gülfidan, Can ve Kardelen sokaklarında, Gözyolu mevkiinde, Bakraç Yolu, Arıtaş ve Esence mahallelerimizde asfalt kaplama, Alparslan mahallemizde asfaltlama ve kaldırım çalışmalarını başlattık. Ayrıca asfalt için uygun olmayan Tanır, Kabaağaç, Ördek, Yazıdere ve Altaş mahallelerinde parke kaplama çalışmalarını tamamladık. Gülfidan, Kardelen ve Can sokaklarda 2 bin 5 yüz metre uzunluğunda, 6.5 metre genişliğinde satıh asfalt ile kaplama çalışmaları yaptık. Ördek Mahallemizde çamurdan bataklık olmuş yollarımız vardı. Mahallemizde 550 metre uzunluğunda 5 metre genişliğinde parke yol yapıldı. Göz Yolu mevkiinde, toplam 1650 metre uzunluğunda, 6.5 metre genişliğinde olarak tamamlanan yol vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Yazıdere mahallemizde, 300 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde parke yolumuz tamamlandı. Tanır Mahallemizde, Mezarlık üst yolu mevkiinde 500 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde, Çobanpınar Mevkiinde ise 150 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde olan parke yollarımız tamamlandı. Kuzey girişi dediğimiz ve mahallelerimize bağlantı yolu yeni Büyükşehir yasası ile mahallelerimiz haline gelen güney ve kuzeydeki köylerimizin; ilçe merkezimize bağlantı yollarının gerekli genişletme ve bakım çalışmalarını özenle planlayarak yapmaktayız.
 
- Afşin'de İlk Defa Kırmızı Kod Uygulaması
Tanır, Çobanbeyli, Arıtaş, Altunelma ve birçok kuzey mahallelerinin yoğun kullandığı Mehmet Akif Caddesi’nde (Afşin Kuzey Giriş) yol yapım çalışmalarına başladık.  Yolun dar olması, eğim ve kurp problemleri sebebi ile birçok ölümlü kaza meydana geliyordu. Afşin'de ilk defa kırmızı kodlu yol çalışması yapıldı. Mevcut yol üzerinde bulunan 4 tepeyi iş makineleri ile kazıyarak 1300 m uzunluğunda, 20 m genişliğinde düz duble bir yol haline getirdik. Kuzey köylerinin tümüne ulaşım sağlayan bu yolu kış başlamadan vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlamaktayız.
 
-Geçmişi İmha Değil İhya Ediyoruz
 
  Başta Afşin'imizin simgesi olan Eshab-ı Kehf olmak üzere; Dedebaba Türbesi, Hurman (Maravuz) Kalesi, Kız Oğlan Kayası ve diğer tarihi dokuya sahip mekânlarımızın tanıtımını yaparak yurtiçi ve yurt dışından gelecek ziyaretçileri arttırmak için çalışıyoruz. Bunun için ulusal ve uluslar arası çapta etkinlikler ve organizasyonlar düzenliyoruz. Yaptığımız projeler ile bu tarihi mekanları aslına uygun olarak yeniletip şehir hayatına kazandırıyoruz. İlçe merkezinde ve parklarda oluşturduğumuz çeşme, duvar ve kent mobilyalarında bu tarihi mekânların figürlerini kent dokusunda işlemeye çalışıyoruz.
 
- Yeniden Yeşil Afşin
 
Afşin'imize yeniden “Yeşil Afşin” ismini kazandırabilmek için sürekli ağaç dikim çalışmaları yapmaktayız. Ayrıca parkları, refüjleri rengarenk mevsimlik çiçeklerle bezedik. Bununla beraber çimlendirme çalışmaları yaparak yeşil alanlara otomatik sulama sistemleri kuruyoruz. İlgili müdürlüğümüz bünyesinde seralar oluşturarak yeşillendirme çalışmalarında kullandığımız çiçekleri kendimiz üretiyoruz. Her birinde 10.000 çiçek yetiştirmeyi planladığımız 1 adet sera yaptık. 3 Adet sera yapımı devam ediyor. Seralarımızda mevsimlik çiçeklerin yanı sıra Lavanta ve Kasımpatı çiçeklerinin üretimi de yapacağız. Cenaze sahiplerine, cenazenin defin işlemi sonrasında kabir başlarına dikilmek üzere 1800 adet Mezarlık Selvisi temin edildi. Uygulama ile mezarlıklarda yeşilin korunması, düzensiz ağaç dikimi sonucunda oluşan görüntü kirliliğini ve gelişi güzel dikilen ağaçların köklerinin kabirlere zarar vermesini engellemeyi hedefleniyor. Fidanlık arazisinde 2 dönümlük bölümde Rulo çim ekim alanı oluşturuldu. Ayrıca sanayi kavşağında 40 dönümlük alanda ayrık uygulaması yapılarak düzenleme yapıldı.
 
- Afşin'in Tarihi Dokusuyla Örtüşen Çeşmeler Yapıyoruz
 
Taşköprü ve Halk Eğitim Merkezi, Rabia Parkına yerleştirdiğimiz çeşmelerde kentin tarihi dokusuyla örtüşen figürler kullandık. Böylece Afşin’in tarihi mekânların figürlerini kent dokusunda işlemeye çalıştık.  Göreve geldiğimiz daha ilk hafta Alparslan Mahallesi’nde çalışmalarımıza başladık. Mahallemizde yol ve kaldırım eksikliklerini gidermek için 2.000 metre sıcak asfalt kaplama ve park çevresine kaldırım çalışması yaptık. Ayrıca yapılan Ağaçlandırma ve Peyzaj çalışmalarıyla mahalle sakinlerimizin nefes alabilecekleri bir mekân haline getirdiğimiz Alparslan Mahallesi parkına çocuk oyun grupları ve açık hava spor aletleri kurularak halkımızın hizmetine sunduk.
- Fidanlık Arazisine Yaşam Merkezi
 
Devir protokolü geçtiğimiz günlerde imzalanan 235 dönümlük Fidanlık arazisinde Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile modern şehir kültürüne uygun, rekreasyon ve yeşil alan yapılacak ve Afşin halkının hizmetine sunulacak. Yeşil Evler mevkiinde nitelikli yeşil alan, park, yol ve kaldırım eksikliklerini gidermek için çalışmalar başlattık. 20.000 m2’lik alanda yapılacak olan Yeşil Evler Parkı içerisinde çocuk oyun grupları, kafeterya, süs havuzu, spor sahaları ve yürüyüş yolları yer alacaktır.
Afşin sanayi sitelerinde bakım onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları başlattık. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasın temiz bir çevre olduğu bilinciyle çalışmalar yapıyoruz. Tabi bununla birlikte yaşadığımız yerin temizlenmesi kadar temizliğin korunmasının da önem taşıdığının bilincindeyiz. Temizlik hizmetlerini sağlıklı ve standartlara uygun hale getirerek konteynır sistemine geçişi sağladık. Ayrıca yoğun caddelerimizde yer altı çöp konteynırları oluşturuyoruz. Böylelikle cadde ve sokaklardaki çöp birikintilerinin önüne geçmiş olacağız. Ana caddeler üzerinde boyasız ve bakımsız evlerin ve işyerlerinin tadilat, boya ve badana işlerini yapmak üzere çalışma başlattık. Sokak iyileştirmeleri ve dış cephe iyileştirme çalışmalarımızla, ilçemize yepyeni ve estetik bir görünüm kazandırdık. Mahallelerimizde yer alan toplu kullanım alanları, cami ve okullarda tadilat ve boya çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır.
 
- Daha Güzel Bir İlçede Yaşamak Tüm Afşinlilerin Hakkı!
 
Afşin'i, estetik ve günün şartlarına uygun kent mobilyaları ile donatıyoruz. Kamelya, piknik masası ve bank gibi kent mobilyalarını artık Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz ekipler tarafından üretiyoruz. Asri Mezarlığın giriş kapısı yapıldı. ön duvarı betonarme ve Eshab-ı Kehf motifli olarak yapıldı. Mezarlığın tamamında diken ve çalı mücadelesi yapılarak ayrık ekildi. 1300 metrelik ana yolu yapıldı. Mezarlık içerisinde 700 er metrelik 3 tane talii yol için bordor ve asfalt çalışmaları devam etmektedir. İğdeli Oğlu Mezarlığının  tüm duvarları betonarme ve Eshab-ı Kehf motifli olarak yapıldı. Armutlu Dede Mezarlığının giriş yolu parke olarak yapıldı. Koyuntaş Mezarlığının Ön duvarı ve kapısı betonarme ve Eshab-ı Kehf motifli olarak yapıldı.  Mezarlık hizmetleri kapsamında, Asri mezarlığımızın yolunu, tüm mezarlıklarımızın bakım ve idamesini sağladık. Ayrıca mezarlıklarda yeşillendirme çalışmalarını da gerçekleştiriyoruz. Asri Mezarlık karşısındaki alanda örnek bir gasilhane ve musalla projelendiriyoruz.
 
- Araç Filosu  
 
Belediye hizmetlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için makine ve araç teçhizatımızı güçlendiriyoruz. Altyapı ve üstyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet finisher ve 2 adet silindir; temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet çöp kamyonu ve 1 adet süpürge aracı; Park ve Bahçe düzenlemelerinde kullanılmak üzere ise 1 adet peyzaj traktörü, 1 adet ağaç sökme ve dikme makinesi ile 1 adet rulo çim kesme aracını Belediyemiz bünyesine kazandırdık.
 
-3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Anlamlı Bir Hizmete İmza Attık…
 
Engelli vatandaşlarımızın boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirebilecekleri aktivite sınıfının yer aldığı Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezinde; el sanatları, müzik, satranç, bilgisayar kursları vb çeşitli eğitim ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir de eğitim salonu bulunuyor. Bahçesinde yer alan park ve diğer sosyal donatıları ile engelli hemşerilerimize hizmet verecek olan merkezde çeşitli branşlarda dersler de verilecek.
Etkin bir iç kontrol sistemi için stratejik plan ve performans programının katılımcı yöntemlerle gerçeğe yakın bir şekilde hazırlanması, personelin görev, yetki ve sorumlulukları ile iş süreçlerimiz ve onlara ilişkin muhtemel risklere yönelik kontrol prosedürlerinin belirlenmesi, kendi kendini kontrol edebilen bir yönetim planının da olması gerektiği bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Çalışmalarımızdan vakit bulduğumuz ölçüde Halk ve Esnaf Ziyaretleri yapıyor, vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini dinliyoruz. Çeşitli programlar vesilesiyle de genç kardeşlerimizle bir araya gelip sohbetler gerçekleştiriyor, bazı akşamlar ise hemşerilerimizin evlerine misafir oluyoruz.
 
- Afşin'e Kapalı Semt Pazarı
 
Sağlıksız koşullarda hizmet veren pazar yeri için bir alan ayırdık. Esnafımızın ve alışverişe gelen vatandaşlarımızın yazın sıcağından kışın soğuğundan etkilenmeyecekleri “Kapalı Semt Pazarı” oluşturuyoruz. Bu mekân içerisinde oluşturacağımız, “Köy Pazarı” alanı ile çiftçilerimizin ürünlerini birinci elden tüketici ile buluşturma imkânı da sağlayacağız. Oluşturacağımız “Kapalı Semt Pazarını” merkeze uzak mahallelerimizde de ayrı ayrı hayata geçirmeyi planlıyoruz.
 
- Bilgi Evi Projelendirdik
 
Çocuklarımızı ve gençlerimizi sokakların olumsuz ortamından kurtarıp; güvenli ve kontrollü bir ortamda ders çalışmalarını, kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını, sosyal alanda yeteneklerini geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla kültür sanat alanında çeşitli kursların ve etkinliklerin düzenleneceği bir “Bilgi Evleri” projelendirdik.İlk etapta okullar bölgesinde bulunan Yeşil Evler ve Rabia Parkı’nda oluşturacağımız “Bilgi Evleri” ile gençlerimizin boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirmelerini sağlayacağız.İlçemizde hanımlarımıza özel “Bayanlar Lokali”ni çok yakın bir zamanda hizmete açacağız. Atatürk Parkı içerisinde çalışmalarına başladığımız merkezde, bayanlarımızın boş vakitlerini değerlendirebilecekleri, birçok alanda kurs ve eğitim alabilecekleri, etkinlik düzenleyebilecekleri ve  spor yapabilecekleri bir mekân oluşturulacaktır. Yardıma muhtaç yaşlılarımız için hizmeti, evlerine kadar götüreceğiz. Onlar için, “Evde bakım ve Temizlik Hizmeti” adı altında bir çalışma plânlıyoruz"
 
Editör: Haber Merkezi