Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin’de yeni kurulan Afşin ve Civarı İstimlak Mağdurları ve Çevre Koruma Derneği’ni ziyaret etti.
Afşin’e yeni kurulacak olan termik santralleriyle birlikte arazileri kamulaştırılacak olan belde ve köyler tek çatı altında toplanmak için dernek kurdu. Dernek Başkanlığı’na ise, Osman Kaynar getirildi. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, yeni kurulan Afşin ve Civarı İstimlak Mağdurları ve Çevre Koruma Derneği’ni ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Dernekte konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin’in istimlak yönünden mağdurlarla dolu olduğunu belirtti. Başkan Aydoğan, “EÜAŞ geldiği güden beri bu bölgeye istediğimiz huzuru ve barışı getiremedi. İnkâr edilemeyecek bir gerçek var, ülkemizin enerjiye ihtiyacı var ve bizde bunu istiyoruz. Bölgede enerji üretimi olmasa da mutluyuz ancak haklarımızın da gasp edilmesine de karşıyız. Bu manada örgütlenen arkadaşlarımıza da tebrik ediyorum. Çağımızda artık aranması belli bir organizasyon içerisinde gerçekleşmektedir. Bugüne kadar böyle bir eksiklik vardı. Bu derneği kuran arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. İnşallah bugüne kadar olmuş olumsuzluklar bertaraf edilecek bir emek gösterilir ve bizlerde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bundan sonra ki kamulaştırmalarda inşallah devletimiz ve EÜAŞ dikkat eder ve bizler bu bölgede huzurlu ve mutlu yaşarız. “ şeklinde konuştu.
Afşin ve Civarı İstimlak Mağdurları ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Osman Kaynar ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi