Afşin Belediye Başkan Vekili Yalçın Çelebipekin, Afşin’in % 90 su sorununun çözüldüğünü, %10’luk kısmında ise sıkıntıların devam ettiğini kaydetti. Başkan Vekili Çelebipekin, su sorunu olan yerlerde ise çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Afşin Belediyesi, ilçede yaşanılan su sorununu çözmek için gece gündüz ek mesai yapmaya devam ediyor. Son olarak Afşin İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ait Fidanlıkta bulunan ve saniyede 8 litre akan suyu, Afşin su şebekesine verildi. Bu verilen suyla Gaziosmanpaşa Mahallesi ve Yeşilyurt Mahallesi’nin su sorunu kısmen çözüldü.
Konu hakkında açıklama yapan Afşin Belediye Başkan Vekili Yalçın Çelebipekin, “Bildiğiniz gibi ilçemizde yaz ayının gelmesiyle birlikte mahallelerimizde su sorunu yaşamaya başladı. Afşin Belediyesi olarak su sorunu çözmek için yoğun bir tempo harcıyoruz. İlçemizin su tesisatı çok eski. Biz ilçede su sorununu çözmek için ilk olarak Ankara’dan sismik su dinleme cihazı getirdik. İlçede su kaçaklarını aradık fakat bulamadık. Devlet Su İşlerinde gelen ekiplerde ilçede su kaynakları aradı. Son olarak Afşin İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ait Fidanlıkta bulunan ve saniyede 8 litre akan suyu, Afşin su şebekesine verdik. Bu verilen suyla Gaziosmanpaşa Mahallesi ve Yeşilyurt Mahallesi’nin su sorunu kısmen çözüldü. Şanda Afşin’in % 90’da su sorunu yaşanmıyor. Sadece %10 kısmında sıkıntılar devam ediyor. Birkaç gün içerisinde DSİ yetkilileri ilçede sondaj çalışması yapacak. Yapılan bu sondaj çalışmasıyla su sorunu yaşanılan yerlere su sorununu çözeceğiz” dedi.