Afşin Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, 2017-2018 Adli Yılı'nın ülke, millet ve hukuk camiası için hayırlara vesile olmasını diledi.

Yeni adli yıl açılışı dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştiren Afşin Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, ”Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. 2016 yılında FETÖ tarafından gerçekleştirmeye çalışılan hain darbe girişiminin ardından yargı camiasında hâkim ve savcı açığı oluştu.”dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden asla feragat etmeden büyümeye devam edeceğini söyleyen Turan, “ Ülkemiz önemli bir badire atlattı. Darbe girişiminin ardından birçok hâkim ve savcı görevlerinden haklı olarak alındı. Bu süreci atlatıyoruz. Meslekten ihraç edilen hâkim ve savcıların yerleri hızla dolduruluyor. Ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaya yönelik çalışmalar, adalet sistemimizin kusursuz işleyişi, hukukun eksiksiz tecellisi ve yargıya güvenin pekiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen reformların kesintisiz şekilde sürmesi büyük önem taşımaktadır. Afşin Barosu olarak en önemli görevimiz ülkemize, hukukun üstünlüğü, laik, sosyal, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, insan hakları ilkeleri ve adil yargılanma hakkı ile savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır.”diye konuştu.

Turan, açıklamasına şöyle devam etti:

“ Hain darbe girişimin ardından, mesleğimiz gereği zaman zaman mağduriyetlerinde yaşandığına şahit olabiliyoruz. FETÖ ile ilgisi olmayan insanlarımız çok basit sebep ve gerekçelerle mağdur duruma düşebiliyor.  Bu hükümetimiz tarafından da üzerinde durulan bir konu, bunun için tedbirlerde alındı ancak işleyişin yavaş olması bizi endişeye sevk ediyor. Bu konuda özellikle hâkim ve savcılarımızın yargılama yaparken, idarecilerimizin ise görevden almaya karar verirken vicdanlarını yoklamalarını, insanlarımızı sudan sebeplerle mağdur edilerek aile dramlarının önüne geçmelerini istiyoruz.”

Turan, başta yüksek mahkemelerin başkan ve üyeleri olmak üzere adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan hâkim, savcı ve avukatlarıyla tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar dileyerek, görevleri başında şehit olan yargı mensuplarını da rahmetle andıklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi