Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, 21 Ağustos'ta başlayacak 2021-2022 av sezonunun 6 Mart 2022 tarihinde son bulacağını söyledi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Elbistan, Sögütlü Devlet Avlağı’nda keklik ve tavşan avı yasaklandığını ifade eden Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, üveyik ve bıldırcın avlarının Ağustos ayının 21’inde başlayacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Öztürk, “ 1 Temmuz'da toplanan MAK'ın yaptığı açıklama göre 2021-2022 av sezonunun açılacağı tarih ve avlanma sayıları ilan edildi. Bakan Yardımcısı Fatih Metin Başkanlığı'nda gerçekleşen Merkez Av Komisyonu (MAK) Toplantısında  çıkan kararla 2021 av sezonu, bazı yerlerde 15 Ağustos'ta başlayacak ve bölgemizde ise av sezonu 21 Ağustosta başlayacak. Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre Elbistan, Sögütlü Devlet Avlağı’nda keklik ve tavşan avı yasaklandı. Göçmen kuşların ise avlanmasına izin verildi. Öte yandan Şar Dağı Devlet Avlağı ise komple avlanmaya kapatıldı. Ayrıca, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlanma serbest olacak. Günlük 10 adet bıldırcın, 3 adet üveyik, karatavuk, karabatak avlanma limiti olacak. Tüm avcılarımızdan belirlenen kotalara uymalarını istiyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi