Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari yargı kararnamesi ile hakim ve savcıların atamaları yapıldı. Afşin Adliyesinde de çok sayıda hakim ve savcının ataması yapıldı.

HSYK Birinci Dairesi tarafından 3 bin 228 hakim ve savcının ataması Adli Yargı Kararnamesi ile, 518 Hakim ve Savcının ataması ise İdari Yargı kararnamesi ile gerçekleşti.

2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine göre HSYK Birinci Dairesi tarafından yapılan atamalarda, Afşin Adliyesine, 4 yeni Hâkim ve 2 yeni Cumhuriyet Savcısı atanırken, Afşin’den 4 Hâkim ve 3 Cumhuriyet Savcısının ataması yapıldı.

HSYK'dan yapılan açıklamada, 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmaların, 05 Haziran 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlandığı belirtilerek,

"2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri, meslektaşlarımızın eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, ilan edilen takvime uygun olarak açıklanmıştır. Kararname sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kur'a kararnameleri ile atamalar yapılacaktır" denildi.

Afşin Adliyesindeki atamalar şu şekilde oldu:

Yeni Hakim ve Savcılar

Sivas Hâkimi Hüseyin Şen Afşin Hâkimliği’ne, Bingöl Hâkimi Hanefi Kardan Afşin Hâkimliği’ne, Göksun Hâkimi Mehtap İpek Erik Afşin Hâkimliği’ne,  Edirne Hâkimi Fatma Nur Çelik Afşin Hâkimliği’ne,  Doğanşehir C.Savcısı Sevcan Gözümoğlu Afşin C.Savcılığı’na,  Edirne C.Savcısı Fırat ÇELİK Afşin C.Savcılığı’na atandı.

Giden Hakim ve Savcılar

Afşin Hâkimi Ömer Dadal Oltu Ağır Ceza Mah. Başkanlığı’na, Afşin Hâkimi Ömer TOPAL Afşin Hâkimi Kozan Hâkimliği’ne, Afşin Hâkimi Hüseyin Serdar Baş Birecik Hâkimliği’ne, Afşin Hâkimi Mustafa Aktürk Ilgın Hâkimliği’ne Afşin C.Savcısı Kemal GÜVENİŞ Küçükçekmece C.Savcılığı’na, Afşin C.Savcısı Veysel Ali Elhatusaru Anamur C.Savcılığı’na, Afşin C.Savcısı Reşit Tufan Çınar Fethiye C.Savcılığı’na ataması yapıldı.

Editör: Haber Merkezi